Justícia, Drets i Memòria

.

La cursa solidària de Brians 2 dona més de 8.000 euros per a la investigació de l'ELA a Vall d'Hebron

Interns i professionals entreguen la recaptació que han aconseguit en la segona edició de la 'Corre en gran'

query_builder   20 juny 2019 14:12

event_note Nota de premsa

La cursa solidària de Brians 2 dona més de 8.000 euros per a la investigació de l'ELA a Vall d'Hebron

Interns i professionals entreguen la recaptació que han aconseguit en la segona edició de la 'Corre en gran'

.
.
Estan complint condemna, però això no els ha impedit organitzar i celebrar una cursa popular benèfica amb què han aconseguit 8.100 euros. Quatre interns, juntament amb professionals del Centre Penitenciari Brians 2, han entregat avui aquesta quantitat a l’Hospital Vall d’Hebron per contribuir a la investigació de l’esclerosi lateral amiotròfica, la malaltia neurodegenerativa coneguda com a ELA, que provoca una paràlisi dels músculs.
 
L’entrega de la donació s’ha fet coincidir amb la celebració de la IV Jornada Commemorativa del Dia Mundial de l’ELA. Aquesta ha estat la causa social escollida enguany pels set interns i dos tècnics esportius de Brians 2 que formen Gambaders Events.  El grup ha organitzat per segon any la cursa solidària ‘Corre en gran’, des de la producció de samarretes i dorsals en els tallers de la presó, el disseny dels diferents recorreguts per grups d’edat, i la coordinació de tots els detalls per al dia de la cursa, celebrada el passat mes de març a Sant Esteve Sesrovires, en la qual van prendre part més de mig miler de persones.
 
Els interns han pogut participar a diferents nivells, executant diferents feines des de la presó, o en els preparatius a fora, en els casos d’aquells que ja poden fer sortides programades o gaudir de permisos. També hi ha participat un intern que ja està en llibertat.  
 
L’esport és una eina principal en la tasca de rehabilitació que es duu a terme en els centres penitenciaris de Catalunya. I en el cas d’aquest projecte, a més de ser un vehicle per a l’adquisició de valors com ara els hàbits saludables i el treball en equip, té una finalitat solidària i constitueix una oportunitat per mostrar al carrer la feina que es fa als centres penitenciaris.
 
Durant l’any passat més de 7.600 interns van participar en activitats esportives als centres penitenciaris de Catalunya, que compten amb una plantilla de 34 tècnics esportius. Es calcula que més de la meitat de les persones ingressades a presó realitzen alguna activitat física o esportiva.
 
La Fundació Catalana de l’Esport va distingir ‘Corre en gran’ com a una de les millors iniciatives esportives de l’any 2018.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia