Acció Exterior i Unió Europea

HC Bosch roda de premsa Govern

S'inicia la fase d'expansió

El Govern obrirà tres noves delegacions a l'Argentina, a Mèxic i a Tunísia

L'obertura d'aquestes tres delegacions reforça l'estructura del Govern a l'exterior i ajuda a consolidar-ne l'estratègia de desplegament als cinc continents

query_builder   25 juny 2019 14:04

event_note Nota de premsa

S'inicia la fase d'expansió

El Govern obrirà tres noves delegacions a l'Argentina, a Mèxic i a Tunísia

L'obertura d'aquestes tres delegacions reforça l'estructura del Govern a l'exterior i ajuda a consolidar-ne l'estratègia de desplegament als cinc continents

El Consell Executiu d’avui ha aprovat els decrets de creació de tres noves delegacions a l’exterior: la Delegació del Govern a l’Argentina, amb seu a Buenos Aires; la Delegació del Govern a Mèxic, amb seu a Ciutat de Mèxic; i la Delegació del Govern a Tunísia, amb seu a Tunis.
HC Bosch roda de premsa Govern 25 de juny
El conseller Bosch, en roda de premsa, ha explicat que “la fase de restitució amb 12 delegacions a Europa i als Estats Units queda completada i iniciem una nova fase d’expansió als cinc continents”, amb l’obertura d’una delegació per primera vegada al continent africà, a Tunísia, una delegació a l’Amèrica del Nord, a Mèxic, i una altra a l’Amèrica del Sud, a l’Argentina.
 
“Més enllà de les ciutats i els països on es localitzen, les tres delegacions ens permetran cobrir i fer projecció a les regions que les circumdenBuenos Aires i el con sud, Ciutat de Mèxic i l’Amèrica Central, i Tunis i el Magreb, ha explicat Bosch.
 
“La nostra obligació és que Catalunya sigui present a tot el món i que tot el món es pugui interessar per Catalunya”, ha dit el conseller. “Comencem el desplegament per tal que el nostre país es pugui internacionalitzar i crear les oportunitats que la ciutadania es mereix i que contribueixen al seu benestar”, ha afegit.
 
La selecció dels nous delegats i delegades es farà per concurs públic, tal com s’ha fet en les darreres ocasions, i el següent pas serà l’obertura de les oficines.
 
A l’Argentina, el Govern ja hi va tenir Delegació entre els anys 2009 i 2011. L’Argentina és el principal mercat de l’Amèrica del Sud per a l’exportació catalana. A més, la comunitat catalana a l’Argentina és la segona més nombrosa a l’exterior. La Delegació a Buenos Aires cobrirà també l’Uruguai, el Paraguai i Xile, i tindrà funcions de prospecció per a la resta de països de l’Amèrica del Sud.
 
Pel que fa a Mèxic, destí de l’últim viatge oficial del conseller, també acull una comunitat catalana molt nombrosa i amb forts vincles econòmics, històrics i culturals. Mèxic és també el principal mercat llatinoamericà per a l’exportació catalana i un dels més rellevants fora d’Europa. La nova Delegació amb seu a Ciutat de Mèxic assumirà també un mandat de prospecció pels països de l’Amèrica Central i les illes sobiranes del Carib.
 
Per últim, l’obertura de la Delegació a Tunísia potenciarà la presència institucional al Magreb, d’on provenen més del 20% de les persones estrangeres residents a Catalunya, i amb una estreta relació per motius geogràfics, socials, culturals, històrics i econòmics. Aquesta Delegació assumeix també les relacions amb el Marroc, Algèria, Mauritània i Líbia.
 
A més, Catalunya acull la seu de la Unió per la Mediterrània (UpM) i té un interès estratègic en el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de la regió. En aquest sentit, el Govern vol sumar esforços amb la resta d’actors europeus i internacionals que treballen per assegurar l’estabilitat i el progrés de Tunísia, únic cas de les anomenades ‘primaveres àrabs’ que ha avançat cap a la consolidació democràtica.
 
D’altra banda, Tunísia és un país que atrau programes i agències internacionals. Nacions Unides ha gestionat entre 2015 i 2018 un pressupost de 99 milions de dòlars en projectes sobre el terreny, per mitjà d’organismes instal·lats a Tunísia com UNESCO, PNUD o UNICEF, entre d’altres.

1  

Imatges

HC Bosch en roda de premsa de Govern

HC Bosch en roda de premsa de Govern 119

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia