Acció Exterior i Unió Europea

Pla Acció Exterior

És un pla de Govern coordinat entre tots els departaments

El Govern presenta el Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la UE 2019-2022

query_builder   25 juny 2019 14:47

event_note Nota de premsa

És un pla de Govern coordinat entre tots els departaments

El Govern presenta el Pla estratègic d'acció exterior i de relacions amb la UE 2019-2022

El Pla identifica i defineix les prioritats i els objectius que marcaran l’actuació envers la Unió Europea i les relacions exteriors del Govern de Catalunya en el decurs dels propers quatre anys
HC Bosch roda de premsa Govern
L’objectiu principal del Pla és fer de Catalunya un actor conegut i reconegut al món, amb més presència i incidència econòmica, social i cultural, i que es refermi com un referent de democràcia, pau i solidaritat. “Hem de fer de Catalunya un actor conegut i reconegut arreu del món, amb més incidència en tots els àmbits, i un referent de pau, democràcia i solidaritat”, ha dit el conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch en roda de premsa.
 
Bosch destaca que és un pla transversal: “És un pla sectorial que cobreix totes les àrees del Govern de Catalunya que tenen presència internacional”. El nou Pla d’Acció Exterior coordina l’acció exterior de tots els departaments del Govern, amb una estructura enfortida a partir de comissions interdepartamentals i grups de treball.
 
El Pla 2019-2022 identifica i defineix els objectius que han de marcar l’actuació envers la Unió Europea i les relacions exteriors del Govern en els propers quatre anys. S’articula en quatre eixos: presència, excel·lència, influència i compromís, que es concreten en 15 objectius estratègics, dels quals en deriven 41 objectius operatius sectorials i un total de 127 actuacions. Cada objectiu té els seus corresponents indicadors d’avaluació.

El document reforça les relacions de Catalunya amb la Unió Europea i amb la resta del món i els organismes internacionals. Per primer cop, el Pla recull la participació del Govern en institucions i òrgans de la Unió Europea, organismes internacionals i xarxes territorials.  A més, referma el compromís amb els objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

El conseller Bosch fa un balanç positiu del darrer Pla d’Acció Exterior (2015-2018), amb un 80% dels objectius complerts. “Esperem que en el proper Pla també arribem a aquest grau de compliment”, ha dit.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia