Polítiques Digitals

Puigneró MWC Blockchain Summit Shanghai

El conseller Puigneró, convidat a presentar l'Estratègia Blockchain de Catalunya en el MWC de Shanghai

query_builder   26 juny 2019 11:04

event_note Nota de premsa

El conseller Puigneró, convidat a presentar l'Estratègia Blockchain de Catalunya en el MWC de Shanghai

  • El conseller encapçala una delegació amb presència de 11 empreses catalanes en les fires MWC i 4YFN que tenen lloc a Shanghai.
  • Puigneró s’ha reunit a Shangai amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, màxim responsable del Mobile World Congress a Barcelona.
  • Divendres, el conseller serà a Hong Kong per conèixer de primera mà el funcionament del Centre d’Informació i Tecnologies d’aquest territori.
Puigneró a MWC Shanghai
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha iniciat avui un viatge de tres dies a la Xina per participar en l’edició del MWC 2019 que s’organitza a l’Àsia. Puigneró hi ha estat convidat per presentar aquest matí a Shanghai la nova Estratègia Blockchain de Catalunya en el marc de la conferència MWC Blockchain Summit.
 
El conseller ha explicat que “el Govern de Catalunya ha estat pioner en l’aprovació dimarts passat de l’Estratègia Blockchain de Catalunya amb la voluntat de situar Catalunya com a país capdavanter en l’ús i desenvolupament de les tecnologies de registre distribuït (DLT)”. “L’aplicació d’aquestes noves tecnologies a l’Administració pública permet augmentar la transparència, garantir la confiança ciutadana i, alhora, facilitar la integració i la robustesa de les solucions”, ha afegit.
 
La blockchain (cadena de blocs) és una tecnologia que permet mantenir un registre de transaccions permanent, immutable i cibersegur sense necessitat d’intermediaris o autoritat central. És una base de dades distribuïda i descentralitzada i encriptada que garanteix les transaccions, les fa irrevocables i transparents. Per aquest motiu, resulta especialment indicada per a la gestió dels serveis públics, així com per a la implementació de processos de participació ciutadana.
 
 
Visites a empreses catalanes amb presència al MWC Shanghai
 
Puigneró ha participat també en el panell d’experts sobre governança d’aquesta nova tecnologia organitzat en el marc del congrés i s’ha reunit amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, i amb la directora general de la GSMA per a la MWCapital BCN, Therese Jamaa.
 
El conseller encapçala una delegació d’empreses catalanes que tenen presència en els MWC i 4YFN Shanghai, i participarà en el MWC Smart City i Smart Industry Summit per presentar la resta d’actuacions clau de la Estratègia ‘Digital Catalonia’ del Govern.
 
Divendres, el conseller serà a Hong Kong per reunir-se amb representants del governamentals i per conèixer de primera mà el funcionament del seu Centre d’Informació i Tecnologies. El viatge comptarà amb altres visites a d’altres centres tecnològics de referència com ara el centre Hong Kong Lab.

2  

Imatges

El conseller Puigneró, durant la seva intervenció al MWC Blockchain Summit de Shanghai

El conseller Puigneró, durant la seva intervenció al MWC Blockchain Summit de Shanghai 1571

Puigneró i Hoffman

Puigneró i Hoffman 1538

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia