Territori

Govern

Oberta la convocatòria de subvencions per a obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges

query_builder   2 juliol 2019 14:19

event_note Nota de premsa

Oberta la convocatòria de subvencions per a obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges

  • Els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros per habitatge i inclouen actuacions de millora de l’eficiència energètica i  sostenibilitat, de foment de la conservació i de millora de la seguretat i accessibilitat
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat hi destina inicialment 8,4 milions d'euros, ampliables en funció de les sol·licituds i la disponibilitat pressupostària
    Es poden beneficiar dels ajuts les comunitats de propietaris, les persones propietàries d’habitatges unifamiliars, les societats cooperatives i les empreses constructores
La convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l’any 2019 ja està oberta i aquest any el Departament de Territori i Sostenibilitat hi destina inicialment 8,4 milions d’euros, dotació que es preveu ampliar en funció de les sol·licituds i de la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, un cop ateses totes les peticions, els ajuts van ascendir 6,8 milions d’euros.
 
Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives formades de manera agrupada per propietaris d’habitatges o d’edificis. També s’hi poden acollir les persones propietàries d’habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera.
 
Les obres poden incloure diversos tipus d’actuació i els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros per habitatge. En concret, se subvencionen tres tipus d’obres:
 
·         Millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat. Es dobla la quantitat subvencionable, que passa de 3.000 a 6.000 euros per habitatge. La subvenció és d’un 40% del pressupost de les obres i inclou els treballs que millorin l’envolupant tèrmica de l’edifici, la instal·lació de nous sistemes de calefacció, refrigeració i producció d’aigua calenta sanitària i la instal·lació d’equipaments que permetin la utilització d’energia solar fotovoltaica, biomassa o geotèrmia, entre altres.
 
·         Conservació. Se subvenciona un 40% del pressupost de les actuacions de conservació dels fonaments, estructura i instal·lacions, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. I en el cas d’obres de conservació de les cobertes, terrats, façanes, patis i mitgeres, l’ajut cobreix el 30% del pressupost, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.
 
·         Millora de la seguretat i l’accessibilitat. S’inclouen les obres d’instal·lació d’ascensors, remuntadors d’escales o rampes, etc. i se subvenciona fins a un 40% de l’actuació, amb un màxim de 4.000 euros per habitatge.
 
Per tal de facilitar la tramitació dels ajuts, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha ampliat fins a 81 els punts on es poden presentar les sol·licituds:  38 estan a la demarcació de Barcelona; 9 al Camp de Tarragona; 5 a les Terres de l’Ebre; 15 a les comarques de Girona, i 14 a Lleida.
 
Per poder accedir a les subvencions, els edificis han de disposar obligatòriament de l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE). Aquest informe s’ha d’haver obtingut amb caràcter previ a la sol·licitud de la subvenció. Resten exclosos d’aquesta convocatòria els edificis d’habitatges de la ciutat de Barcelona i els dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que es regeixen per les convocatòries de subvenció dels respectius consorcis d’habitatge.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 125

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia