Cultura

Familiaria

Familiaria celebra a Empúries la seva quarta edició amb més activitats de recreació històrica i visites virtuals

query_builder   5 juliol 2019 13:07

event_note Nota de premsa

Familiaria celebra a Empúries la seva quarta edició amb més activitats de recreació històrica i visites virtuals

  • El dia en família al jaciment proposa un concert de Xiula, activitats i tallers de recreació històrica i teatre
  • La jornada se celebrarà el proper 20 de juliol
Familiaria
Un dia a l’any, la seu d’Empúries del  Museu d’arqueologia de Catalunya programa una jornada especial destinada a la cultura en família per promoure la descoberta del jaciment a grans i petits. El Familiaria, dia en família a Empúries, se celebrarà enguany el dia 20 de juliol de 10 a 20 h. En aquesta quarta edició l’organització amplia els tallers de recreació històrica adreçats als nens i nenes, degut a la seva alta demanda. El Familiaria oferirà visites guiades familiars, visites en 3D al fòrum romà i a l’àgora grega, un concert del reconegut grup familiar Xiula, un concert participatiu de Bufa&Sons o un espectacle teatral itinerant de la mà de la companyia Teatre Nu basat en la faula grega “La llebre i la tortuga”.
 
El Familiaria és una activitat principalment dirigida al públic del país i pensada per a la descoberta del jaciment grecoromà compaginant cultura i oci. S’hi oferiran una vintena de tallers i activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats; alguns dels tallers estaran relacionats amb la història del jaciment, com els tallers d’arqueologia, mosaics, ceràmica, gastronomia romana, taller de màscares de teatre, jocs romans o taller de policromia; però també n’hi haurà de temàtiques diverses com la de pinta cares o un taller d’anxoves de l’Escala.
 
L’entrada del Familiaria dona accés al recinte arqueològic del MAC-Empúries durant tot el dia, amb l’opció a poder dinar als seus jardins fent un pícnic o aprofitant els foodtrucks que s’hi instal·laran. Si es desitja també es pot sortir i tornar a entrar al recinte una estona, per anar a la platja o visitar els voltants del Jaciment.
 
L’activitat està organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya- Empúries i la productora Pistatxo Produccions, promotora del Festivalot de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala.
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia