President

Reunió del president Torra, del vicepresident Aragonès i dels consellers Budó i Bosch

Comunicat de premsa

query_builder   10 juliol 2019 13:51

event_note Nota de premsa

Comunicat de premsa

Reunió afer Borrell
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’han reunit aquest migdia al Parlament per tractar de les informacions publicades als mitjans de comunicació sobre un cas d’espionatge contra les delegacions del Govern a l’exterior instigat pel ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell.
 
En primer lloc, el Govern vol expressar la seva preocupació per una informació que és escandalosa i impròpia d’un Estat de Dret democràtic. L’espionatge polític, la persecució de les opinions i les ideologies no haurien de tenir lloc en una democràcia europea. Aquest cas és un pas més en la deriva repressiva de l’Estat espanyol i un nou exemple de les formes autoritàries d’un ministre que ara vol ser el màxim responsable de la diplomàcia i la seguretat comuna europees. És per aquest motiu que el Govern de Catalunya exigeix la dimissió del ministre Borrell o el seu cessament immediat. L’ús dels recursos públics, organismes i aparells de l’estat per perseguir ‘delictes d’opinió’ no han de ser tolerats.
 
En la reunió s’ha decidit que en les pròximes hores s’adreçarà als eurodiputats, a les cancelleries europees i internacionals una carta signada pel president i el conseller d’Acció Exterior exposant la preocupació i la denúncia d’aquest cas.
 
I finalment, també s’ha acordat presentar les al·legacions pertinents contra la petició de mesures cautelars que fa l’Estat espanyol amb l’objectiu d’aturar l’activitat de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Ginebra i Londres. El Govern vol mostrar el suport absolut als delegats afectats per l’espionatge de Borrell, i fa extensiu aquest suport i solidaritat a la resta d’afectats (diputats, governants, periodistes i ciutadans europeus).

1  

Imatges

Foto reunió

Foto reunió 492

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia