Acció Exterior i Unió Europea

Reunió Alfred Bosch amb Marina Ponti

Alfred Bosch es reuneix amb Marina Ponti, cap de la campanya d'acció de les Nacions Unides per promoure l'Agenda 2030

query_builder   16 juliol 2019 19:31

event_note Nota de premsa

Alfred Bosch es reuneix amb Marina Ponti, cap de la campanya d'acció de les Nacions Unides per promoure l'Agenda 2030

•          Alfred Bosch li ha transmès el compromís de treballar per fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible des de Catalunya
•          Bosch: “volem contribuir a fer un planeta més sostenible, i una societat millor, amb menys pobresa, treball decent, igualtat entre homes i dones, i institucions democràtiques en plena llibertat”
Reunió del conseller Bosch amb Marina Ponti
El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha reunit avui a Nova York amb Marina Ponti, cap de la Campanya d’Acció de les Nacions Unides per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Bosch li ha transmès el ple compromís de Catalunya amb la implementació de l’Agenda 2030. “Ens preocupa molt què podem fer pel planeta, i no només per deixar de perjudicar-lo, sinó per millorar-lo”, ha defensat el conseller.

Marina Ponti és la màxima responsable de la Campanya d’Acció de les Nacions Unides pels ODS. És una iniciativa impulsada pel secretari general de l’ONU que s’encarrega de fomentar la participació pública en la implementació dels ODS i facilitar les eines per a promocionar-los entre els membres de l’ONU. L’ens treballa per conscienciar sobre l’Agenda 2030 i inspirar i donar eines a les persones d’arreu del món per aconseguir fer realitat els ODS.

El conseller Bosch ha recordat que l’objectiu de l’Agenda 2030 és “fer un planeta més sostenible, i assolir una societat millor, amb menys pobresa, treball decent, igualtat entre homes i dones, i institucions democràtiques en plena llibertat”. “A Catalunya creiem en organismes internacionals com les Nacions Unides, i estem convençuts que hem d’aportar el nostre granet de sorra contribuir a una millora del planeta”, ha recalcat.

A més del Conseller d’Acció Exterior, a la trobada hi han participat la delegada del govern de Catalunya als Estats Units, Victòria Alsina, i el Director General d’Afers Globals, Isidre Sala.

La Campanya d’Acció pels ODS genera comunicacions creatives i innovadores per fer difusió de l’Agenda 2030, i recopila dades sobre l'impacte dels ODS per reforçar la rendició de comptes. L’any passat, la Generalitat va participar amb un estand propi al Global Festival of Action for Sustainable Development, un dels esdeveniments coordinats des de la Campanya d’Acció pels ODS, que va tenir lloc a Bonn (Alemanya).