Empresa i Treball

Imatge Catalunya Experience a Facebook

TURISME

1,8 milions de seguidors a les xarxes socials de promoció turística de l'Agència Catalana de Turisme

query_builder   12 agost 2019 10:30

event_note Nota de premsa

TURISME

1,8 milions de seguidors a les xarxes socials de promoció turística de l'Agència Catalana de Turisme

Imatge Catalunya Experience a Facebook
Imatge Catalunya Experience a Facebook
  • El compte de Facebook disposa d’1,3 milions de seguidors en els onze perfils distribuïts en els diferents mercats: Espanya, Brasil, Itàlia, França, Benelux, Regne Unit i Irlanda, Estats Units i Canadà, Àsia-Pacífic, Alemanya, Israel i Rússia
  • L’ACT també té perfils a Instagram, YouTube i Twitter, que sumen més 400.000 seguidors
  • Instagram és la segona xarxa social amb més seguidors i on en destaca la gran interacció de la comunitat que etiqueta amb el hashtag #CatalunyaExperience entre 1.000 i 1.200 fotografies al dia
 
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, celebra 10 anys promocionant Catalunya com a destinació turística des de les xarxes socials. Els diferents canals sumen gairebé 1,8 milions de seguidors.
 
El creixement i la importància que prenen cada cop més els entorns online en la societat, tenint especial rellevància les xarxes socials, permeten la possibilitat de promocionar Catalunya arreu del món i projectar-ne la imatge a un públic divers i en diferents països. En aquest marc, l’ACT ja fa una dècada que va crear l’ecosistema de xarxes socials Catalunya Experience, que li permet adreçar-se al públic final, tant nacional com internacional, de manera que es promociona la destinació turística catalana en els entorns online. Les accions que s’emmarquen en aquest eix tenen com a objectiu millorar la fidelització del turista.
 
Actualment Catalunya Experience compta amb diferents xarxes socials on està esdevenint una marca de grans dimensions en la promoció de Catalunya.
 
Les xifres, al final del primer semestre de 2019, en són una bona mostra:
 
Facebook, amb més d’1,3 milions de seguidors.
Instagram, amb més de 347.000 seguidors.
Twitter, amb més de 69.086 seguidors.
YouTube, amb més de 3 milions de reproduccions.
 
A nivell de Facebook cal destacar que més enllà dels 10 anys que se celebren aquest 2019 des de la seva posada en marxa, s’ha convertit en el canal de Catalunya Experience amb major nombre de seguidors, superant els 1,3 milions, fruït dels 11 perfils dels que disposa en diferents mercats: Espanya, Brasil, Itàlia, França, Benelux, Regne Unit i Irlanda, Estats Units i Canadà, Àsia Pacífic, Alemanya, Israel i Rússia. Del total de seguidors, en destaquen el 55% que es corresponen als seguidors dels diferents perfils de mercats internacionals.
 
Per altra banda, la segona xarxa amb major potencial és Instagram, en funcionament des del 2012, on el perfil compta amb quasi 350.000 seguidors. El mateix any 2012 l’ACT es va convertir en el primer organisme de promoció turística en organitzar un viatge amb instagramers. Precisament en el cas d’Instagram, tenint en compte l’auge que ha viscut els últims anys, pren especial rellevància la interacció amb els usuaris i la comunitat que s’ha generat, fet que ha portat a que actualment el hashtag #CatalunyaExperience compti amb més de 3 milions de fotografies de Catalunya etiquetades.
 
Aquesta dada es tradueix en que actualment es reben entre 1.000 i 1.200 etiquetes a fotografies amb aquest hashtag cada dia. D’aquesta manera, i més enllà del nombre de seguidors, l’aportació de fotografies i contingut per part de la comunitat i usuaris individuals, especialment del públic català, és el que han permès augmentar la promoció del canal i de Catalunya.
 
Finalment, Catalunya Experience també compta amb perfils de Twitter i YouTube. En el primer cas, parlem de prop de 70.000 seguidors i d’un canal des d’on s’han llançat 23.000 tuits des de la creació del perfil. Per la seva part, YouTube compta amb un total de 7.700 persones subscrites al canal, on cal destacar-ne les més de 3 milions de reproduccions.
 
Entre tots els perfils, la suma de seguidors a les xarxes socials, canals i perfils dels que disposa Catalunya Experience arreu del món arriba a gairebé 1,8 milions de seguidors que previsiblement es puguin superar abans d’acabar el curs 2019.
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia