Servei Meteorològic de Catalunya

mapa

Temporal de pluja, vent i onatge

query_builder   9 setembre 2019 15:26

event_note Nota de premsa

Temporal de pluja, vent i onatge

 
  • La predicció indica un episodi de pluja abundant i intensa, vent fort i onatge alterat entre dilluns i dimecres a Catalunya
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una pertorbació que donarà lloc a un temporal de pluja, vent i onatge.
 
Les precipitacions s’iniciaran dilluns al final de dia i afectaran sobretot el litoral i el Prelitoral, mentre que a l’interior seran més disperses i intermitents. Durant la nit de dilluns i matinada de dimarts els xàfecs i les tempestes podran ser d’intensitat forta i anar acompanyats de calamarsa o pedra, així com de fenòmens de temps sever, sobretot a punts del litoral. Dimarts les precipitacions encara podran ser fortes i afectaran qualsevol punt del país, tot i que les menys abundants cauran a l’interior. La cota de neu baixarà puntualment fins els 2200 metres. Dimecres les precipitacions quedaran restringides al litoral i Prelitoral, i a partir de migdia ja desapareixeran del tot.
 
En tot l’episodi es podran acumular quantitats de més de 50 mm de pluja, i localment més de 100 mm a punts de la meitat est de Catalunya.
 
A banda, aquesta pertorbació donarà lloc a vent fort de component est, especialment entre dimarts a la tarda i dimecres a la tarda, que afectarà sobretot a les zones elevades i al litoral. Com a conseqüència d’aquest vent s’alterarà l’estat de la mar i es preveuen onades màximes de més de 2.5 metres a qualsevol punt de la costa, amb mar de fons de l’est.
 
Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per intensitat i acumulació de pluja, per vent i per onatge.
 
A causa de la variabilitat en la situació meteorològica caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
9 de setembre de 2019

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia