Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura destinarà 487 mil euros per compensar les pèrdues al sector de l'avellana

query_builder   9 setembre 2019 17:00

event_note Nota de premsa

Agricultura destinarà 487 mil euros per compensar les pèrdues al sector de l'avellana

S’han rebut 217 sol·licituds d’ajuda directe i 51 per acollir-se a crèdits específics per a joves pagesos amb superfície d’avellaner

217 agricultors han sol·licitat al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació una ajuda directa per compensar les pèrdues al sector de l’avellana. Aquest divendres a la nit va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts destinats a les explotacions agràries d’avellaner afectades per la davallada de la renda durant 2018. També es va tancar el termini per acollir-se a una línia de crèdits de l’Institut Català de Finances (ICF) amb 51 sol·licituds. Ajudes directes i crèdits són dues de les mesures acordades amb el sector de l’avellana fa uns mesos davant la situació que pateix. Està previst que el Departament destini 390 mil euros d’ajuts extraordinaris directes i 97 mil per l’ajut de compensació de càrregues financeres.

Les ajudes directes sol·licitades, que corresponen a unes 2.000 hectàrees aproximades de conreu d’avellana, permetran pal·liar la situació econòmica dels titulars d’explotacions afectades per les condicions meteorològiques de l’any 2018, especialment les fortes ventades del mes de març i les pluges durant la recol·lecció.

 Cal recordar que les persones beneficiàries han de complir les obligacions següents:

 ·      Mantenir la superfície del conreu d’avellaner i declarar-la a la DUN, com a mínim durant els cinc anys posteriors a la concessió de l’ajut.

·   Contractar l’assegurança per al conreu de l’avellana inclosa als diferents plans anuals d’assegurances agràries, dins el període de 5 anys a partir de la formalització del préstec o la resolució de la concessió de l’ajut. Aquesta contractació s’ha de mantenir fins a la finalització del termini de compromís.


Crèdits bonificats

El Departament d’Agricultura està donant suport al sector de l’avellana habilitant la línia de crèdits de l’ICF, bonificant el 100% dels interessos de tot el període i la comissió d’obertura, amb un import màxim de 2000 euros per beneficiari i any. Les 51 sol·licituds comporten un import d’1.332.400 euros i corresponen a 572 hectàrees de conreu de l’avellana. A més, el Departament també facilita i avala els crèdits de manera individualitzada i durant 3 anys a la línia de l’ICF Agrocrèdit Circulant.

 

Sobre la valorització de l’avellana, el Departament està treballant conjuntament amb diferents institucions i entitats per organitzar durant el mes d’octubre una programació d’activitats de promoció d’aquest producte sota el nom de “Temps d’avellana” a Girona i Tarragona.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i https://twitter.com/agriculturacat


 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia