Territori

ZBE

Calvet: "La Generalitat aposta per estendre les zones de baixes emissions a totes les ciutats grans de Catalunya"

Ho ha explicat aquest dilluns el conseller Calvet en el marc de la presentació de l'ordenança municipal de la Zona de Baixes Emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona

query_builder   16 setembre 2019 13:53

event_note Nota de premsa

Calvet: "La Generalitat aposta per estendre les zones de baixes emissions a totes les ciutats grans de Catalunya"

Ho ha explicat aquest dilluns el conseller Calvet en el marc de la presentació de l'ordenança municipal de la Zona de Baixes Emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona

ZBE
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat aquest dilluns que “la Generalitat coordina i lidera les polítiques de millora de la qualitat de l’aire i aposta per estendre les zones de baixes emissions de contaminants a totes les ciutats grans de Catalunya, no només com a mesura correctora, sinó també com a mesura de prevenció”. D’aquesta manera, ha detallat, a nivell legislatiu la mesura s’inclourà en la nova Llei de protecció de l’atmosfera, la memòria de la qual va aprovar el Govern fa pocs dies, i exposarà la manera com els ajuntaments podran fer i desenvolupar aquestes zones. Davant el context d’emergència climàtica, ha explicat el conseller, “cal fer canvis estructurals, com els de les Zones de Baixes Emissions, que són accions climàtiques per a millorar la qualitat de vida de les persones”. Uns canvis estructurals que implicaran, també, canvis en els hàbits de les persones: “Les administracions crearem condicions i la ciutadania haurà d’acollir-les i fer-se-les seves. Ens cal la implicació de tothom” ha reblat el conseller.
 
Calvet, que ha assistit a la presentació de l’ordenança de l’Ajuntament de Barcelona per regular la Zona de Baixes Emissions (ZBE) permanent que ha realitzat l’alcaldessa, Ada Colau, i on també han participat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, i representants municipals de l’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, ha detallat que “les inversions s’han de centrar en incrementar l’oferta i la qualitat del transport públic” i que “bona part del capítol 6 del pressupost de la Generalitat s’haurà de destinar a la mobilitat sostenible”. A més, ha destacat que la Generalitat “acompanyarà els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el procés d’implantació de la ZBE, facilitant que sigui efectiva, amb més i millor transport públic, i en la transició de les flotes de transport cap a vehicles amb zero emisions”. “Perquè aquesta mesura funcioni”, ha afegit el conseller, “hem encarregat a l’ATM un Pla director d’aparcaments dissuassoris – park&rides– associat a l’oferta d’ús viària, que està previst que s’aprovi el primer semestre de 2020”.
 
La ZBE de l’àrea intrarondes de Barcelona entrarà en vigor de forma permanent el gener de 2020, i permetrà treure de la circulació d’aquesta àrea fins a 124.000 vehicles que no disposen de distintiu ambiental de la Dirección General de Tráfico o que no disposin d’una autorització específica.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 325

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia