Direcció General de Comunicació

delegacions

El Govern nomena tres nous delegats a Mèxic, a l'Argentina i a Tunísia

query_builder   8 octubre 2019 15:06

event_note Nota de premsa

El Govern nomena tres nous delegats a Mèxic, a l'Argentina i a Tunísia

·       Amb aquests tres nomenaments, s’amplia fins a 15 el nombre de delegats i delegades del Govern a l’exterior, i les delegacions passen a donar servei a un total de 39 països
El Govern ha nomenat tres nous delegats a Mèxic, a l’Argentina i a Tunísia. Es tracta de Lleïr Daban, David Poudevida i Ahmed Benallal respectivament. Tots tres han estat escollits a través d’un concurs públic, igual que s’ha fet amb l’elecció dels darrers delegats del Govern, amb un jurat integrat per un grup d’experts en l’àmbit internacional i de recursos humans del Departament d’Acció Exterior.
 
Amb aquests tres nomenaments, s’amplia fins a 15 el nombre de delegats i delegades del Govern a l’exterior, i les delegacions passen a donar servei a un total de 39 països. Amb la creació de les delegacions a Mèxic, l’Argentina i Tunísia, la Generalitat recupera la presència institucional a l’Amèrica Llatina i s’instal·la per primera vegada al continent africà. L’objectiu del Govern pel que fa a l’acció exterior catalana és tenir presència als 5 continents atesa l’absoluta necessitat d’internacionalitzar el país en totes les seves vessants.
 
El nomenament dels tres delegats es produeix en el marc del recurs interposat pel Ministeri d’Afers Exteriors espanyol al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra les delegacions de l’Argentina, Mèxic i Tunísia. Davant de l’ofensiva judicial del govern espanyol, el Govern català ha expressat la seva voluntat de seguir construint l’acció exterior del país perquè és una obligació fer que Catalunya sigui present a tot el món.
 
Els nous delegats del Govern a Mèxic, l’Argentina i Tunísia són els següents:
 
  • Lleïr Daban, delegat del Govern a Mèxic
  • David Poudevida, delegat del Govern a l’Argentina  
  • Ahmed Benallal, delegat del Govern a Tunísia
 

 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia