Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa

Evolució prevista del temporal de llevant durant les pròximes hores

query_builder   22 octubre 2019 14:03

event_note Nota de premsa

Evolució prevista del temporal de llevant durant les pròximes hores

  • La predicció per les properes hores indica que el temporal es reforçarà a partir d’avui a la tarda, sobretot durant la nit, i fins dimecres al matí

Entre la matinada i el matí d’avui ja ha plogut arreu del país, amb quantitats superiors als 20 mm al delta de l’Ebre, Camp de Tarragona i alguns sectors del Pirineu, si bé en general la precipitació acumulada ha estat poc abundant (de 5 a 20 mm). Fins a la 1 del migdia, la pluja més abundant s’ha recollit a l’Illa de Buda (Montsià), amb 40,6 mm. En alguns sectors del Pirineu ha nevat a partir de 2.000 – 2.500 m al llarg del matí, amb gruixos inferiors als 5 cm, però posteriorment la cota de neu ha pujat clarament per sobre de 2.500 m i ja només neva als cims culminants de la serralada.

La predicció indica que el temporal, que donarà lloc a pluja general, revifarà a partir de mitja tarda i fins dimecres al matí, quan es preveu que s’enregistrin les quantitats més importants d’aigua.

En tot l’episodi es podran acumular quantitats de més de 100 mm de pluja a punts de la meitat est i de la resta del litoral i del prelitoral, i localment més de 200 mm a punts de l’interior del quadrant nord-est de Catalunya.

Tot seguit es pot veure el mapa previst de precipitació acumulada entre avui i demà a Catalunya:

Mapa pluja


A banda, aquesta pertorbació donarà lloc a vent fort de component est, que afectarà sobretot les zones elevades, el litoral i el prelitoral, amb ratxes que podran superar els 70 km/h. Com a conseqüència d’aquest vent s’alterarà l’estat de la mar i es preveuen onades màximes de més de 2.5 metres a qualsevol punt de la costa, amb mar de fons de l’est, i fins i tot de més de 4 metres a la Costa Brava.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació de pluja (de fins a grau 5 de perill sobre un màxim de 6), per intensitat de pluja, per vent i per onatge.

Els models meteorològics indiquen que la pertorbació s’anirà debilitant al llarg de dimecres, alhora que s’allunyarà de Catalunya.

Es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

22 d'octubre de 2019

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 384

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia