Direcció General de Comunicació

El Govern impulsarà una nova regulació de la Xarxa d'Emancipació Juvenil

El Govern impulsarà una nova regulació de la Xarxa d'Emancipació Juvenil

query_builder   29 octubre 2019 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern impulsarà una nova regulació de la Xarxa d'Emancipació Juvenil

 

  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà una consulta prèvia a l’elaboració del nou decret

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, obrirà una consulta pública prèvia a l’elaboració d’un nou projecte de decret de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. (XNEJ). La normativa actual data de l’any 1987 –prèvia a l’aprovació de la Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, de polítiques de joventut–, i ara cal impulsar una regulació nova per adaptar-la a les necessitats actuals, així com a la pluralitat i diversitat de la joventut catalana, tant a nivell territorial com social.

La nova regulació permetrà adaptar la normativa als criteris de qualitat vigents, a l’evolució dels serveis de la XNEJ i a les necessitats i la realitat actual de les persones joves. Així mateix, també permetrà oferir un servei integral d’informació, orientació, acompanyament i assessorament a la joventut de manera coordinada amb la resta d’organismes i institucions.

D’altra banda, el nou decret contribuirà a homogeneïtzar els Serveis d’informació, orientació i assessorament juvenil (SIOAJ) que formen part de la Xarxa, així com altres serveis de dinamització juvenil, fent possible que siguin serveis de referència que treballin per la igualtat d’oportunitats i l’emancipació de les persones joves; en igualtat de condicions de totes elles. L’objectiu és generar espais d’empoderament juvenil i obrir els serveis als col·lectius més vulnerables en el treball contra la interseccionalitat de desigualtats (pobresa, origen, gènere, territori, etc.) del jovent.

La nova regulació també reconeixerà i regularà de manera clara les hores de contractació, el nivell acadèmic i les funcions dels professionals que presten serveis als SIOAJ.

A Catalunya hi ha 310 serveis d’informació, orientació i assessorament juvenil repartits per tot el territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia