Direcció General de Comunicació

GOvern

Altres Acords de Govern

query_builder   29 octubre 2019 15:22

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Aprovats els ajuts a les agrupacions de defensa vegetal (ADV) per al període 2020

El Govern  ha aprovat avui destinar 1.800.000€ en ajuts a les agrupacions de defensa vegetal (ADV), per a la prestació de serveis d’assessorament tècnic tant per aplicar els principis de la gestió integrada de plagues (GIP) com  per prevenir o lluitar contra plagues, malalties i males herbes, corresponents a la convocatòria de 2020.

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’esforça per mantenir anualment els imports d’aquests ajuts, la qual cosa referma el compromís de fomentar la sanitat vegetal i les ADV.

 

Les ADV van ser creades i regulades per la Generalitat de Catalunya l’any 1983, amb l’objectiu de col·laborar amb l’Administració per lluitar de manera col·lectiva contra les plagues i les malalties dels vegetals.

 

El foment de les ADV és una de les prioritats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en matèria de sanitat vegetal. L’especialització que requereix la sanitat vegetal, amb la introducció continuada de noves plagues i la restricció d’ús dels productes fitosanitaris, necessita cada dia tècnics amb coneixements profunds i experiència contrastada sobre el territori, la qual cosa s’aconsegueix a través de la formació constant i el treball de camp.

 

Les ADV col·laboren amb els Servei de Sanitat Vegetal  en el  desplegament del Pla anual de Vigilància de Plagues, malalties i males herbes, principalment  per les prioritàries que requereixen un seguiment específic programat com el foc bacterià, el cargol poma o la sharka,  i també per les que requereixen d’un estat d’alerta especial com la Xylella fastidiosa.

 

Les ADV permeten un acostament als problemes reals dels conreus i una gestió directa a l’explotació, representen un interlocutor vàlid i fiable entre agricultors i el DARP a l’hora de difondre la informació fitosanitària,  i també per a la detecció dels primers focus de plagues perilloses. Les deteccions ràpides sobre el terreny dels organismes patògens dels vegetals són determinants  per tal d’evitar o pal·liar les pèrdues que aquests poden produir. Així doncs, les ADV suposen una peça clau per al DARP i la sanitat vegetal en el desenvolupament coordinat de les campanyes de prevenció i lluita contra les plagues, les malalties i les males herbes que més preocupen els nostres agricultors.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia