Direcció General de Comunicació

El Govern aporta 600.000 euros al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

El Govern aporta 600.000 euros al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

query_builder   5 novembre 2019 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern aporta 600.000 euros al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

  • El Museu estarà situat a l’antic palau dels reis de la Corona d’Aragó de Vilafranca del Penedès

El Govern ha acordat concedir una subvenció de 600.000 euros, per als anys 2019, 2020 i 2021, a la Fundació VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, per  tal de finançar el projecte museogràfic de la futura exposició estable de les cultures del vi, a la nova seu del Museu. Aquesta aportació de la Generalitat cobrirà el finançament d’una part de la totalitat del projecte, que té un pressupost de 2.100.000 euros.

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, situat a l’antic palau dels reis de la Corona d’Aragó de Vilafranca del Penedès, és un espai perquè els visitants experimentin la cultura del vi a partir de la simbiosi entre història, cultura i territori. Disposa d’un fons de gran valor relacionat amb la viticultura, que inclou eines del camp, àmfores, pitxells de ceràmica, copes d'estany i d'argent, exemplars de cristalleria de Bohèmia, etc. A més, destaquen els diorames del vi que narren la història de la viticultura, i es poden veure escenes de cellers d’Egipte i Roma o del Monestir de Poblet. A més dels objectes, VINSEUM també compta amb un important fons documental sobre la vinya i el vi. 

Creat l’any 2007, és el primer museu del vi a l’Estat espanyol i és l’evolució conceptual del Museu de Vilafranca – Museu del Vi, que es va fundar el 1935 per ubicar diferents col·leccions relacionades amb el Penedès. Actualment acull un fons que supera les 17.000 peces, que abracen matèries com l’arqueologia, l’art (amb una important col·lecció de ceràmica), l’etnologia o la història natural.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia