Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació i la implantació de la marca

El Govern aprova la creació i la implantació de la marca "País viu"

query_builder   5 novembre 2019 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació i la implantació de la marca "País viu"

  • La marca busca transmetre l’aliança de treball bilateral entre el Govern i el territori i té com a idea força el binomi “Confiança i Territori”
País Viu
El Govern ha aprovat la creació de la marca “País d’Oportunitats, País viu” i implantar-la per identificar l’Estratègia de Dinamització Territorial posada en marxa aquesta legislatura. El Pla de Govern estableix entre les seves actuacions, desenvolupar mecanismes per afavorir el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori.  En aquest sentit, el departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’administracions locals i Relacions amb l’Aran, ha disseny i impulsat l’Estratègia de Dinamització Territorial que té com a objectiu generar oportunitats a través de l’activitat econòmica de les comarques amb la implicació compartida de la Generalitat amb els ens locals i els actors privats i d’aquesta manera, actuar contra les causes del despoblament i l’envelliment.

Aquesta estratègia requereix una coordinació de les polítiques públiques des d’un doble vessant: entre els departaments de la Generalitat de Catalunya i de concertació amb els principals agents de cada territori públics i privats. Atesa la diversitat d’actuacions sectorials que poden sorgir en el marc d’aquesta estratègia, el Govern considera justificada la creació d’una marca identificativa que les doti d’homogeneïtat comunicativa.

La marca busca transmetre l’aliança de treball bilateral entre el Govern i el territori  i té com a idea força el binomi “Confiança i Territori”. Sobre una figura simplificada que representa el mapa de Catalunya, i amb el verd com a color  identitari, la marca vol emfatitzar les idees de natura, vida i desenvolupament sostenible.

Primera reunió al Pallars Sobirà 

El 7 de maig passat, el Govern va aprovar l’Estratègia per a la Dinamització territorial i la comissió interdepartamental que en coordina el seu funcionament.  Dijous  passat, 31 d’octubre, es va constituir la primera comissió territorial (Pallars Sobirà) a Sort tal com s’havia compromès el president Torra a la reunió amb els alcaldes de la comarca el passat mes d’abril.

Les properes comissions territorials, tal com va establir la Comissió Interdepartamental, es desplegaran a les comarques de la Ribera d’Ebre, l’Alt Urgell i la Terra Alta.

El desplegament de l’Estratègia permet generar oportunitats econòmiques i actuar contra les causes del despoblament i de l’envelliment. 

Àrea Metropolitana

El Govern entén la relació entre Generalitat i ens locals com una relació de confiança, de reconeixement mutu, d’acompanyament i de servei al mateix nivell, des de l’aliança que això suposa per a tots. Per això, el Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran, ha impulsat diverses iniciatives per reforçar aquest compromís de coordinació.

En el marc metropolità, les relacions bilaterals amb la capital del país, Barcelona, i amb l’Hospitalet de Llobregat, i properament amb Terrassa, permeten participar el Govern del relat d’aquestes ciutats que són motors econòmics i que tenen un paper indiscutible en l’aplicació de polítiques i en la generació d’oportunitats per als ciutadans. Ambdues reunions tenen lloc de manera periòdica i justament aquest mes de novembre se celebraran les dues, a l’Hospitalet, el dia 20 i a Barcelona el 25. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia