Direcció General de Comunicació

El Govern crea el Consell Estratègic d'Administració Digital, l'eina clau de la governança del nou model de la Generalitat

El Govern aprova el decret dels òrgans col.legiats estratègics de l'àmbit de l'administració digital

query_builder   5 novembre 2019 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret dels òrgans col.legiats estratègics de l'àmbit de l'administració digital

  • L'Executiu crea el Consell Estratègic d'Administració Digital, l'eina clau de la governança del nou model de la Generalitat
  • L'objectiu d’aquest nou model d’administració digital se centra en la prestació de serveis públics digitals, proactius i personalitzats

El Govern ha aprovat aquest matí un decret per crear i regular els òrgans col·legiats estratègics que actuaran com a eines de governança corporativa i de lideratge de l’administració digital de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic institucional.

En primer terme, el decret crea el Consell Estratègic d’Administració Digital, que liderarà l’impuls i la coordinació de les polítiques públiques transversals per al desplegament del nou model de la Generalitat d’Aaministració digital.

D’aquest Consell en dependrà una comissió tècnica, la Comissió de Desplegament de l’Administració Digital, la Comissió del Sector Públic Institucional i la Comissió de Retribucions i Despeses del Personal.

Aquesta nova regulació defineix una estructura organitzativa al servei del foment de les polítiques digitals, la transformació del sector públic i alhora garanteix la coordinació que ha de permetre implementar-les de manera homogènia i sincronitzada dins els terminis previstos. L’objectiu d’aquest nou model d’administració digital se centra en la prestació de serveis públics digitals, proactius i personalitzats. Per això, cal adequar l’Administració a un model de relació i gestió i que posi el ciutadà al centre, fent-lo participar en el disseny dels serveis públics, aprofitant el potencial de la innovació i de la tecnologia. El Consell Estratègic d’Administració Digital té un paper clau a l’hora d’aprovar les línies estratègiques per al desplegament d’aquest nou model d’Administració.

Els nous òrgans que s’impulsen en substituiran d’altres que han quedat obsolets, com ara el Consell per a l’Impuls i l’Ordenació de la Reforma de l’Administració i la Comissió per a l’Impuls dels Mitjans Electrònics de l’Administració.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia