Justícia, Drets i Memòria

.

El certamen se celebrarà del 15 al 30 de novembre en disset ciutats i als centres penitenciaris

La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya s'obre als joves

query_builder   6 novembre 2019 11:08

event_note Nota de premsa

El certamen se celebrarà del 15 al 30 de novembre en disset ciutats i als centres penitenciaris

La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya s'obre als joves

L’edició d’aquest any incorpora projeccions de pel·lícules en centres educatius de justícia juvenil i activitats en instituts

El cartell compta amb 24 cintes que mostren la diversitat religiosa

.

La XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebrarà del 15 al 30 de novembre, compta aquest any amb un cartell de 24 pel·lícules que tracten sobre la  diversitat religiosa, espiritual i cultural de la societat. S’hi podran veure títols com Una raó brillant, d’Yvan Attal, El reverend, de Paul Shrader, o Lazzaro feliç, d’Alice Rochrwacher. La Mostra, en total, constarà de 74 projeccions.

Les cintes es podran veure a les 9 presons catalanes i en 45 sales de 17 ciutats de Catalunya, que són Barcelona, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mollet del Vallès, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Tarragona, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar. A banda, aquest any s’incorpora l’Abadia de Montserrat, on es projectarà la cinta polonesa Eter, del director Krzysztof Zanussi.

A la recerca del públic jove

L’edició d’aquest any vol arribar a un públic més jove. En quatre dels set centres educatius de justícia juvenil de Catalunya s’hi projectarà el film Déu meu, però què t’hem fet?, de Philippe de Chauveron. És una pel·lícula que permetrà als joves fer un debat posterior sobre els estereotips, els prejudicis, la interculturalitat i la convivència entre persones de cultures, llengües i creences diferents. Déu meu, però què t’hem fet? és una cinta francesa del 2014 que explica la història d’un matrimoni catòlic que té quatre filles. Cadascuna d’elles es casa amb parelles de diferents religions. 

D’altra banda, l’escriptor Màrius Serra farà l’activitat La paraula s’agrada als instituts barcelonins Flos i Calcat i als Jesuïtes de Casp. Les sessions seran respectivament el 22 i el 26 de novembre. És un activitat sobre enigmes lingüístics relacionats amb les religions. És un esdeveniment inclòs a la Mostra, però que fins ara s’havia fet amb públic adult.

A les 9 presons

Als nou centres penitenciaris catalans s’hi projectarà The healer. El que importa de debò, una pel·lícula de Paco Arango triada especialment per al col·lectiu d’interns i que es presenta com a una ocasió per treballar els valors i orientar-los a la reflexió. Abans de totes les projeccions es farà una presentació de la pel·lícula i, en acabat, un debat amb la participació dels interns. 

Homenatge al director japonès Yasujirō Ozu

 La Filmoteca de Catalunya seguirà en aquesta edició la pista del llibre de Paul Schrader L’estil transcendental en el cinema: Ozu, Bresson, Dreyer. Després de la retrospectiva de Dreyer de l’any passat, enguany es presenta el cicle “Un mestre: Yasujirō Ozu” (Tòquio, 1903-1963). Segons Schrader, Ozu personificava en els seus films el budisme zen. Actualment, però, la crítica considera que la seva obra rep altres influències, com ara la cultura popular japonesa o el cinema de Hollywood.

Segona edició del Premi de cinema espiritual de Catalunya

La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el 20 de novembre el II Premi de cinema espiritual. És el guardó que s’atorga des de l’any passat a un director de cinema que s’hagi significat pel seu compromís amb la societat. L’acte se celebrarà a la Sagrada Família a les 18.30 hores. El guanyador del guardó del 2018 va ser el director mexicà Paco Arango.

Trobada internacional de directors

En la línia d’impulsar la internacionalització de la Mostra i crear xarxa amb la resta de festivals de cinema afins, també se celebrarà  la Trobada Internacional de Directors de Festivals de Cinema Espiritual: Seminar on European Cinema against Hate. És una reunió que tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna el dia 22 de novembre, a les 16 hores.

Des del 2014, la Direcció General d'Afers Religiosos s’encarrega de l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa”, La Fundació Sagrada Família, Ágape i els Cinemes Verdi, així com diversos ajuntaments, entitats culturals i religioses i universitats, entitats amb qui comparteixen l’objectiu d’acostar al públic el millor cinema espiritual, donar a conèixer les tradicions religioses a través de la pantalla i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia