Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura

Una aplicació de gestió d'emergències en incendis forestals i una de sistematització en línia de les tasques dels agricultors, guanyadores dels Premis RuralApps 2019

query_builder   8 novembre 2019 12:13

event_note Nota de premsa

Una aplicació de gestió d'emergències en incendis forestals i una de sistematització en línia de les tasques dels agricultors, guanyadores dels Premis RuralApps 2019

LOGO WEB

Les aplicacions GEPT, per a la gestió de les emergències vinculades als incendis forestals, i Agricolum, orientada a facilitar als agricultors la sistematització en línia de les seves tasques, són les guanyadores de la sisena edició del Premis RuralApps, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya atorga aquest guardó, amb el suport del centre tecnològic EURECAT.

El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, i constituït per representants del DARP i d’EURECAT va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i, d'entre les 25 candidatures presentades en aquesta edició, 12 en la categoria professional i 13 en la de ciutadania, les candidatures premiades han estat:

En la modalitat de Ruralapps ciutadania

L’aplicació guanyadora ha estat GEPT: Gestió Emergències des del Punt de Trànsit, per a la gestió de recursos de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) en emergències causades per incendis forestals. Ideada per la Federació ADF Penedès Garraf, permet, entre altres funcions, facilitar les comunicacions dels voluntaris i garantir-ne la seva seguretat; tenir els voluntaris i els vehicles geocalitzats en cas d’emergència forestal; optimitzar el temps i els recursos; obtenir registres de les actuacions i alertar i preveure els relleus en funció del temps treballat i els efectius disponibles.

L’aplicació Shop app d’Agrofresc, desenvolupada per Agrofresc, productes de la llet SL, una botiga online que posa en contacte a agricultors i elaboradors amb botigues de proximitat, ha estat la finalista.

I en la modalitat de Ruralapps  professional:

Agricolum, d’Agricolum SL, ha estat la guanyadora. L’aplicació funciona com un quadern de camp en línia on els agricultors tenen tota la informació de l’explotació organitzada. Amb l’objectiu de millorar la traçabilitat i l’optimització de la palla, Agricolum posa a l’abast de l’usuari la localització en temps real i automàtic de les bales i eines per a la traçabilitat i la logística. D’altra banda, per a millorar la gestió de dejeccions ramaderes i complir amb les normatives vigents, l’aplicació ofereix, entre altres funcions, un sistema de planificació i de verificació de la fertilització realitzada; la geocalització i el coneixement dels tractaments duts a terme en els camps; la planificació de les activitats; la lectura automàtica del conductímetre, i la localització dels vehicles en temps real i històrics.

La finalista ha estat BrunApp, d’Atlantis IT S.L.U. per a la geolocalització i el control del bestiar que pastura lliurement per la muntanya.

Amb els Premis RuralApps, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agrari, alimentari, forestal, pesquer o rural, a més de reconèixer els empresaris innovadors que hagin desenvolupat solucions tecnològiques per a la ciutadania o per als professionals del sector agroalimentari i rural.

Hom pot accedir a tota la informació de les candidatures al web del DARP http://agricultura.gencat.cat,   i al portal Ruralcat http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-ruralapps  

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Resolució publicada al DOGC

Resolució publicada al DOGC
PDF | 44

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia