Educació

El conseller Josep Bargalló

Josep Bargalló: "Donem tot el suport als centres educatius que volen utilitzar la tecnologia mòbil"

query_builder   14 novembre 2019 20:44

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló: "Donem tot el suport als centres educatius que volen utilitzar la tecnologia mòbil"

  • El conseller ho ha assegurat aquest vespre durant l’acte de presentació del programa mòbils.edu
  • "Mai no obligarem als centres a utilitzar els mòbils a l'aula, i tampoc mai no ho prohibirem", ha afegit el conseller
El conseller Josep Bargalló

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha donat aquest vespre "tot el suport” als centres educatius "que volen utilitzar la tecnològia mòbil a les aules". Ho ha dit durant l’acte de presentació del programa mòbils.edu. Un programa d’innovació que es posa en marxa aquest curs 2019-2020, amb l’objectiu de contribuir a la millora de les competències digitals dels alumnes, dins de l’aposta del Departament per l’ús educatiu dels dispositius mòbils. “El pla és un camí per a aquelles escoles, instituts i instituts escola que creguin en l’ús de la tecnologia mòbil com a eina fonamental del procés d’aprenentatge”, ha afegit el conseller.

A través d’aquest pla, es dota als centres de recursos educatius i també es realitza formació específica al professorat, incorporant noves modalitats formatives que potenciïn el treball en xarxa. De caràcter voluntari i amb una durada de 3 anys, integrarà centres educatius de tot el territori de diferent tipologia. Primer es posa en marxa amb alumnes de 5è i 6è d’educació primària i 1r i 2n de secundària. Després, i a partir del 3r any d’aplicació, s’estendrà a la resta de l’alumnat del centre. Enguany s’ha dut a terme la primera convocatòria al projecte, i s’han seleccionat 59 centres participants.

La jornada ha aplegat els centres participants, que han pogut intercanviar experiències i han rebut la certificació corresponent. “Nosaltres donem tot el suport a aquells centres educatius que volen utilitzar la tecnologia mòbil”, ha remarcat el conseller, tot afegint que combatran “totes aquelles campanyes que demanin que es prohibeixin els mòbils a les aules. Mai no obligarem als centres a utilitzar els mòbils a l'aula, i tampoc mai no ho prohibirem”.

Fotografia de grup

Organitzacions com la Unió Europea i la UNESCO identifiquen l’assoliment de la competència digital com una competència clau de la ciutadania del segle XXI. El Departament vol promoure amb iniciatives com aquesta que els centres emprin la tecnologia digital i els dispositius mòbils  per al desenvolupament curricular, el treball competencial i l’educació inclusiva: “El pla mòbils.edu és un exemple del que entenem com a innovació, perquè té com a voluntat la millora. No ens interessa la tecnologia per si mateixa, sinó com a eina per al procés d’aprenentatge”, ha remarcat Josep Bargalló.

La jornada d’avui es completarà el proper 19 de novembre amb una segona trobada centrada en la ciberseguretat, els criteris d’ús dels dispositius mòbils als centres i l’encaix de les xarxes socials en l’entorn educatiu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia