Justícia, Drets i Memòria

.

La Mostra s'internacionalitza i es crea el Seminar on European Cinema against Hate

Javier Fesser, guanyador de la segona edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

El guardó reconeix el cineasta, director de les pel·lícules Campeones i Camino, per la seva contribució humanística

query_builder   18 novembre 2019 13:07

event_note Nota de premsa

La Mostra s'internacionalitza i es crea el Seminar on European Cinema against Hate

Javier Fesser, guanyador de la segona edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

El guardó reconeix el cineasta, director de les pel·lícules Campeones i Camino, per la seva contribució humanística

El cineasta Javier Fesser és el guanyador de la segona edició del  Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, que s’atorga en el marc de la XVI Mostra de Cinema espiritual.  El guardó, anomenat L’Estel del Cinema Espiritual, reconeix el treball i la trajectòria d’un cineasta que s’hagi significat per la seva implicació amb la societat a través de les seves pel·lícules.

 

.

La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el premi a Javier Fesser aquest 20 de novembre, en un acte que se celebrarà a les 18.30 hores a la basílica de la Sagrada Família. El guardó és una escultura que reprodueix l’estrella de Betlem de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, ideada per Antoni Gaudí.

La dignitat dels més dèbils

Javier Fesser (Madrid, 1964) és un cineasta, guionista i publicista que pertany a una família vinculada al món de la cultura. El seu primer llargmetratge, El miracle del pare Tinto (1998), guanya el premi Sant Jordi que atorga la crítica cinematogràfica. Més tard, de la mà de Mortadelo i Filemón, els famosos personatges de Francisco Ibáñez, aconsegueix l’èxit de públic transformant el cinisme en humanisme desbaratat. L’any 2008, amb la pel·lícula Camino, presenta la història sobre una petita que mor de càncer, i arrasa als premis Goya amb sis estatuetes.

L’any 2018  Campeones torna a guanyar el premi Goya a la millor pel·lícula i el públic es rendeix al seu humor tendre i absurd. El Premi de Cinema Espiritual reconeix, en el cas de Fesser, una trajectòria que per mitjà del cinema afirma el valor de la dignitat de l’ésser humà i, sobretot, dels més dèbils.

Trobada internacional de directors

 En la línia d’impulsar la internacionalització de la Mostra i crear xarxa amb la resta de festivals de cinema afins, enguany se celebrarà  la Trobada Internacional de Directors de Festivals de Cinema Espiritual Seminar on European Cinema against Hate.

La Filmoteca Vaticana hi participarà com a convidada d’honor, amb la presència de la seva directora, Claudia di Giovanni. La reunió tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna el dia 22 de novembre, a les 16 hores.

 XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

 La XVI edició de la Mostra es va iniciar el dia 15 de novembre i finalitza el 30 de novembre, amb un cartell de 24 pel·lícules. En total, es faran setanta-quatre projeccions en unes 45 sales repartides en 19 ciutats d’arreu de Catalunya.

El certamen també arriba, per tercer any consecutiu, a les nou presons catalanes. S ’hi projectarà The healer. El que importa de debò, una pel·lícula de Paco Arango triada especialment per al col·lectiu d’interns, que es presenta com una ocasió per treballar amb ells els valors i orientar-los a la reflexió. Abans de totes les projeccions es farà una presentació de la pel·lícula i, en acabar, un debat amb la participació dels interns. 

Des de 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos s’encarrega de l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social La Caixa, Ágape i els Cinemes Verdi, i amb la participació d’una quarantena d’entitats, amb l’objectiu d’obrir, a través del cinema, una finestra a la realitat religiosa del nostre país i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. La Direcció General d’Afers Religiosos depèn del Departament de Justícia.

1  

Imatges

Javier Fesser

Javier Fesser 40

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia