Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia inverteix 1 milió d'euros a l'edifici principal dels jutjats de Sant Feliu de Llobregat

Les obres preveuen l'ampliació d'espais, l'arranjament de façanes i la climatització de l'edifici

query_builder   19 novembre 2019 12:50

event_note Nota de premsa

Justícia inverteix 1 milió d'euros a l'edifici principal dels jutjats de Sant Feliu de Llobregat

Les obres preveuen l'ampliació d'espais, l'arranjament de façanes i la climatització de l'edifici

.

El Departament de Justícia iniciarà, en les properes setmanes, les obres que permetran posar a punt l’edifici judicial principal de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), situat al carrer de Dalt, 10-12. Els treballs previstos suposaran una intervenció en quatre plantes de l’edifici.  Amb un pressupost d’1.059.329 euros, l’empresa adjudicatària de les obres –Constraula Enginyeria i Obres, SAU– preveu enllestir els treballs en un termini aproximat d’un any.

 

Actuacions a totes les plantes

 

A la planta baixa,  s’ampliarà el  vestíbul principal i el jutjat mixt número 5, es canviarà d’ubicació l’espai de vigilància i es facilitarà l’accés a la cel·la de detinguts des d’un accés privat des del pati exterior.  Al tercer pis, es redistribuirà i ampliarà el jutjat mixt número 2, es farà un office i s’ampliarà la sala dels procuradors. A la quarta planta, es redistribuirà el jutjat mixt número 3 i es farà una sala per als advocats. A totes les plantes s’adequaran els lavabos i les sales destinades a la neteja.

 

Millores en accessibilitat, façanes i cobertes

 

Per millorar l’accessibilitat dels treballadors i dels usuaris es preveu la substitució de l’ascensor actual per un de doble accés per tal que es pugui fer servir des de tots els nivells.  També s’arranjarà i allargarà la rampa d’accés a l’edifici.  

 

Les obres preveuen també actuacions en les façanes i les cobertes de l’edifici i s’actualitzarà el sistema de climatització de l’aire amb la instal·lació d’una xarxa de renovació d’aire amb recuperador de calor.

 

Sis edificis judicials

 

Els jutjats de Sant Feliu de Llobregat estan situats en sis edificis judicials. L’edifici principal, que és on es faran els treballs de millora, consta de cinc plantes i acull els jutjats de primera instància i instrucció 1, 2 , 3, 4 (que fa les funcions de Registre Civil) i 5, a més de les dependències dels procuradors i les de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya.

 

A l’edifici situat al carrer Verge de Montserrat 9-11, s’hi troben els jutjats de primera instància i instrucció 6 i 7 i dependències per als forenses; al carrer Jacint Verdaguer 35, hi ha el Jutjat de Violència Domèstica i els serveis informàtics; al carrer Joan Batllori 2, 3r, hi ha la Fiscalia i els serveis lingüístics; al carrer Vidal i Ribes 23-25, els serveis de mesures penals alternatives i els equips de medi obert, i al carrer de Dalt 6, el Col·legi d’Advocats, el Servei d’Orientació Jurídica i els Serveis d’Orientació Mediadora.

 

Els jutjats de Sant Feliu donen servei al partit judicial de Sant Feliu de Llobregat, que, amb una població de 44.474 habitants, comprèn 10 municipis de la comarca del Baix Llobregat.

 

14 nous òrgans judicials i 8,4 MEUR (2017-2020)

 

El Departament de Justícia  finança les infraestructures judicials malgrat la falta d’inversió de l’Estat en equipaments judicials a Catalunya. Quan es completi el període 2019-2020, la Generalitat haurà posat en funcionament un total de 14 nous jutjats aprovats el 2017 pel govern espanyol. El pressupost per fer efectiva la creació d’aquests òrgans és de 8.399.177 euros, que corresponen a les partides d’obres, instal·lacions, mobiliari, tecnologies de la informació i treballadors dels jutjats.


L’Estat finança tots els nous jutjats, excepte els de Catalunya


La Generalitat gestiona els recursos humans, tecnològics, logístics i materials de l’Administració de justícia des del 1996. Catalunya va ser la primera de tot l’Estat que va assumir la competència, però sense transferència econòmica permanent ni per a les despeses de personal dels nous jutjats creats a partir d’aleshores. Després, també la van assumir Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, el País Valencià, Galícia, Madrid, Navarra, el País Basc i la Rioja. La diferència entre Catalunya i la resta és que totes les comunitats amb competència en l’Administració de justícia reben una transferència finalista i permanent per al manteniment del conjunt dels jutjats.

1  

Imatges

Dependències dels jutjats de Sant Feliu

Dependències dels jutjats de Sant Feliu 1974

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia