Direcció General de Comunicació

GOvern

El Govern aprova la signatura de l'acord de col·laboració amb la regió Provença-Alps-Costa Blava

query_builder   19 novembre 2019 15:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la signatura de l'acord de col·laboració amb la regió Provença-Alps-Costa Blava

  • També ha aprovat el tràmit previ per a la signatura d’un acord de col·laboració amb la província de Gyeonggi

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest dimarts la signatura de l’acord de col·laboració amb el Consell Regional de la regió Provença-Alps-Costa Blava amb l’objectiu de reafirmar el compromís i l’amistat de les dues regions així com renovar l’aliança estratègica en el marc euromediterrani.

 

L’objectiu de l’acord és promoure la cooperació en diferents àmbits sectorials d’interès comú com la lluita contra el canvi climàtic, la joventut, la recerca i la innovació, el desenvolupament econòmic, el turisme sostenible, la cultura i el patrimoni, l’àmbit marítim, l’energia eòlica o el transport, entre d’altres. També pretén promoure una aliança en el marc de la política euromediterrània.

 

El 2010 la Generalitat de Catalunya va signar un conveni bilateral amb la regió de Provença-Alps-Costa Blava que posava en valor l’amistat d’ambdós governs i l’aliança com a actors destacats en la cooperació euromediterrània. El setembre de 2019 es va signar un Protocol d’intencions amb la regió, amb la intenció de treballar per signar un conveni marc més ampli en el futur proper.

 

Acord de col·laboració amb la província de Gyeonggi

L’Executiu també ha aprovat el tràmit previ a la signatura d’un acord de col·laboració amb el govern de la província coreana de Gyeonggi, un dels principals socis asiàtics de la Generalitat els darrers vint anys, per reforçar la cooperació bilateral i l’aliança estratègica entre les dues administracions. Es tracta d’un nou acord marc que actualitzarà el potencial de col·laboració entre els dos governs, que enguany celebren el 20è aniversari de la signatura de l’acord que va encetar les seves relacions prioritàries.

 

Catalunya i Gyeonggi van iniciar la seva col·laboració l’any 1999 amb l’objectiu estratègic de teixir una xarxa de socis regionals a l’Àsia amb els principals motors de les economies líders al continent. Catalunya és el principal soci comercial de Corea del Sud a l’Estat espanyol. Concretament, en el període entre 1995 i 2013, va concentrar el 33,5% de les exportacions i el 49% de les importacions. A més, la inversió coreana a Catalunya també ha augmentat en els últims anys, una xifra que va arribar a assolir el seu rècord el 2015, amb 467 milions d’euros invertits. Tant és així que el 2017 Catalunya rebia el 97,6% de la inversió coreana a Espanya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia