Educació

TransferINN

Catalunya acull la cloenda del projecte europeu d'intercanvi i foment de la innovació TransferINN

query_builder   20 novembre 2019 17:03

event_note Nota de premsa

Catalunya acull la cloenda del projecte europeu d'intercanvi i foment de la innovació TransferINN

  • Avui s’han presentat els resultats de l’actuació, en què hi ha participat sis centres educatius catalans

 

  • Es tracta d’un projecte transfronterer que ha tingut l’objectiu de promoure la innovació i la transferència de coneixement entre els àmbits de la formació i l’empresa
TransferINN

Aquest matí el Palau Robert ha acollit la cloenda del projecte transfronterer europeu TransferINN, a través del qual s’ha impulsat la innovació i la transferència de coneixement des de l’àmbit de la formació i investigació a les pimes, petites empreses, microempreses i emprenedors. Durant l’acte s’han presentat els resultats del projecte, en què hi ha participat sis centres educatius de Catalunya. A banda de Catalunya, han format part d’aquesta actuació centres i empreses del País Basc francès (ESTIA), Regió Aquitània (INSUP), País Basc (F. Azaro/U. Mondragon) i Catalunya Nord (U. Perpignan).



Els centres catalans que han format part del projecte han estat: Institut de Vic, Institut Baix Camp de Reus, Institut Caparrella de Lleida, Institut Carles Vallbona de Granollers, Escola del Treball de Barcelona i Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. També hi han participat de forma activa 20 docents en la formació i en l’assessorament a un total de 40 empreses. En el marc d’aquesta actuació, s’ha realitzat formació de docents com a agents en innovació i posteriorment s’han dut a terme plans d’innovació de diverses empreses del territori.

TransferINN2

Les famílies professionals que han tingut més incidència en el projecte són les que fan referència al comerç (ajut a la internacionalització de les empreses), la indústria alimentària (agroalimentari) i industrial (fabricació avançada). És per això que TransferINN també ha servit per dinamitzar diversos nodes de col·laboració conjunta com els que han agrupat empreses en el camp agroalimentari, agroturisme i fabricació avançada.

El projecte, que es va engegar al desembre de 2016, ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concreta en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

20 de novembre de 2019

 

 

2  

Imatges

TransferINN 1

TransferINN 1 177

TransferINN 2

TransferINN 2 180

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia