Territori

Apilo

Tret de sortida al concurs Apilo XII, dissenyat per fomentar el reciclatge de piles als centres educatius

query_builder   29 novembre 2019 11:36

event_note Nota de premsa

Tret de sortida al concurs Apilo XII, dissenyat per fomentar el reciclatge de piles als centres educatius

  • Fins al 28 de febrer, les escoles i instituts poden inscriure’s per a participar en la sisena edició d’aquesta iniciativa que esperona la comunitat educativa i les famílies a mesurar les seves forces en la recollida de piles i acumuladors d’ús domèstic
  • Com a novetat, a més de distingir el centre que més reculli a tot Catalunya i per províncies, enguany un jurat premiarà també la millor campanya per fomentar la recollida de piles
Apilo

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) organitza per sisè any consecutiu el concurs Apilo XII, que té per objecte promoure entre la comunitat educativa i les famílies la recollida selectiva de piles d’una manera lúdica i participativa.  El concurs compta amb el suport de les entitats gestores dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, UNIBAT i Ecolec.

 

Els centres educatius que ho vulguin poden inscriure’s-hi fins al 28 de febrer de 2020, i optar a un dels dos premis de 2.000 euros en la categoria general, o un dels quatre de 1.500 en la categoria territorial. Concretament, es distingirà:

 

  • El centre que més piles reculli a tot Catalunya
  • El centre que elabori la millor campanya per fomentar la recollida selectiva de piles
  • El centre que més reculli a Barcelona
  • El centre que més reculli a Tarragona
  • El centre que més reculli a Lleida
  • El centre que més reculli a Girona

 

 

Així, per primer cop un jurat distingirà la millor campanya de promoció elaborada per un centre educatiu. Tindrà format lliure, i es valorarà tant el missatge, com l’originalitat, la participació de l’alumnat, el disseny i estètica, i el públic destinatari. Cada centre educatiu només podrà optar a un dels premis, i el guanyarà sempre i quan no hagi aconseguit algun premi en les tres edicions anteriors.

 

Es recolliran piles i acumuladors portàtils estrictament domèstics. S’inclou qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que estigui precintat, que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

 

 

Taller i contacontes Apilo XII

 

 

D’altra banda, en el moment de la inscripció, els centres educatius podran sol·licitar acollir entre el 9 de gener i el 2 d’abril de 2020 la jornada taller “Missió Apilo XII a les escoles de Catalunya”, i l’activitat de contacontes “Els secrets de la missió Apilo”. Estan adreçades a l’alumnat de cinquè de primària, primer i segon de secundària, la primera, i a l’alumnat d’entre 4 i 6 anys, la segona.

 

La selecció es farà per estricte ordre d’inscripció i amb prioritat per als centres educatius que no hagin rebut amb anterioritat la jornada i l’activitat. Només hi podran accedir aquells centres educatius que participin en el concurs de recollida de piles.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 84

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia