Justícia, Drets i Memòria

.

El concert 'Musica i exili' se celebrarà aquest dijous a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

El Memorial Democràtic organitza un concert amb obres de compositors que van haver de marxar a l'exili

query_builder   11 desembre 2019 14:09

event_note Nota de premsa

El concert 'Musica i exili' se celebrarà aquest dijous a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

El Memorial Democràtic organitza un concert amb obres de compositors que van haver de marxar a l'exili

Peces musicals de Robert Gerhard, Jaume Pahissa o Pau Casals

Algunes obres no es van poder escoltar mai a Catalunya

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya ha organitzat per aquest dijous, 12 de desembre, el concert ‘Música i exili’. Tindrà lloc a les 20 h, a l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. El programa conté obres que es van composar en el context de l’exili del 39. En alguns casos no es van escoltar mai a Catalunya i, fins i tot, s'havien donat per perdudes. Aquest concert és un homenatge a una jove generació d’artistes compromesos amb la llibertat i les institucions democràtiques que van créixer durant la II República i van veure interrompuda la seva carrera musical a causa de la Guerra Civil.

El concert és gratuït. Per assistir-hi, cal reservar plaça (memorialdemocratic@gencat.cat; aforament limitat).

Compromesos amb la defensa de la llibertat

Durant el concert, que serà presentat per la periodista de Catalunya Música Ester Pinart, s’interpretaran obres de Pau Casals, Jaume Pahissa, Baltasar Samper, Montserrat Campmany, Robert Gerhard i Gustavo Durán.

Des dels inicis del conflicte armat, aquests músics van destacar pel seu compromís en la defensa de la llibertat i la cultura. Pau Casals, per exemple, entrava i sortia del país amb la voluntat de sensibilitzar sobre el drama i de cercar ajut per a la República tot organitzant concerts benèfics; Robert Gerhard va participar a l'Exposició Universal de París de 1937; Jaume Pahissa, que havia compost la música de la pel·lícula ‘Aurora de Esperanza’, es va exiliar a Argentina. Gustavo Duran, músic admirat per André Malraux i Ernest Hemingway, va ser soldat de l'exèrcit republicà. A darrera hora, va embarcar rumb, primer, a Anglaterra i, més tard, als EUA on va treballar a les Nacions Unides, i no va deixar mai de compondre.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia