Cultura

El Govern signa un conveni amb Flandes per commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals

query_builder   23 desembre 2019 15:52

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb Flandes per commemorar el centenari de l'Orquestra Pau Casals

El Govern ha aprovat subscriure el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern de Flandes, per commemorar el centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals. Mitjançant l’acord, el Departament de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors de Flandes es comprometen a contribuir amb 60.000 euros respectivament per finançar les activitats i les accions culturals conjuntes per promoure la commemoració. En el cas del Departament de Cultura, l’aportació es farà mitjançant una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

El conveni aprovat avui s’emmarca en l’Acord de Cooperació entre el Govern de Flandes i la Generalitat de Catalunya signat el 20 de febrer de 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l’esmentat acord, signat el 4 d’abril de 2019. El Programa de Cooperació preveu, entre d’altres actuacions, la promoció de projectes conjunts entre Catalunya i Flandes amb teatres, festivals i centres culturals a ambdós territoris en els àmbits de les arts visuals i escèniques, la música antiga i l'arquitectura. El Programa també contempla la mobilitat d’artistes i les residències d’artistes, així com la traducció de literatura contemporània en tots dos sentits: del neerlandès al català i del català al neerlandès.

L’any 2020, la Generalitat de Catalunya commemorarà el centenari de la creació de l’Orquestra Pau Casals, embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Aquesta commemoració vol posar en relleu i divulgar la memòria, no tan sols de l’embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sinó de la vida i l’obra de Pau Casals com a músic, com a català i com a persona reconeguda internacionalment pels seus valors socials i en favor de la pau.

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia