Cultura

FOTO

Àmplia presència catalana a les Biennales Internationales du Spectacle de Nantes, cita de referència per a les arts en viu a França

query_builder   17 gener 2020 13:03

event_note Nota de premsa

Àmplia presència catalana a les Biennales Internationales du Spectacle de Nantes, cita de referència per a les arts en viu a França

  • 13 entitats del sector de la música i les arts escèniques de Catalunya assistiran a les BIS de Nantes el 22 i 23 de gener amb l’estand Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals
  • Les Biennales Internationales du Spectacle (BIS), que va acollir 13.195 professionals la passada edició, són una cita imprescindible per al sector de les arts en viu i una porta d’accés clau al mercat francès
FOTO

Els propers 22 i 23 de gener Catalunya comptarà amb un estand institucional a les Biennales Internationales du spectacle de Nantes (BIS), organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, en el qual hi seran representades tretze entitats del sector de la música i de les arts escèniques.

Organitzades biennalment des del 2004 per la revista La Scène i dirigides per Nicolas Marc, les BIS són considerades una de les trobades clau del sector cultural a França i l’única amb poder de convocatòria per reunir durant cada edició més de 13.000 participants i 350 expositors de mitjana.

Les companyies, agències i entitats catalanes presents aquesta edició són: A2Manos, Barcelona Sound Platform, Black Music Productions, Bucráa Circus, Circ eia, Companyia de Comediants La Baldufa, Fest-ho com vulguis!, Itineraria, Palosanto Projects, Viu el Teatre i Zipit Company, així com l’Institut Ramon Llull i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

La presència dels professionals catalans a les BIS és habitual. Aquesta serà la setena edició amb presència catalana mitjançant un estand institucional i la sisena que l’estand català està situat a La Place des Tournées, una zona destacada dins del mateix saló que comptarà amb un total de 168 estands independents. Aquest és un espai de referència on els programadors francesos solen assistir per trobar el contingut artístic per elaborar la programació de la temporada vinent. Per a les companyies i agències que hi participen és, doncs, una oportunitat excepcional per donar-se a conèixer i presentar les seves propostes artístiques a un públic especialitzat.

La resta de l’espai expositiu del saló està dividida en cinc mòduls: un amb equipaments i serveis, un amb centres de formació pels professionals del sector cultural, un on són presents els mitjans i representats del món editorial, organismes professionals i organismes de protecció socials dels agents culturals, tot per tal d’oferir el màxim de propostes als professionals presents.

Per oferir una difusió més àmplia de les entitats catalanes, l'ICEC ha publicat també un tríptic sota la marca Catalan Arts que es distribuirà als professionals acreditats durant la fira.

 

La internacionalització de les empreses culturals catalanes

La participació de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a les BIS de Nantes s’emmarca en la política de suport del Departament de Cultura a la internacionalització de les empreses culturals catalanes.

Des de l’Àrea de Mercats de l’ICEC es treballa un ampli programa d’accions i serveis per aconseguir la internacionalització de les empreses culturals catalanes i estimular la seva presència en les principals plataformes de contractació i esdeveniments donant suport a la comercialització dels serveis i creacions artístiques fetes a Catalunya. S’impulsen les plataformes de mercat i esdeveniments estratègics a Catalunya, s’ofereixen línies de subvenció a projectes d’internacionalització de les empreses culturals i s’organitzen les missions i els estands culturals institucionals a les principals fires i esdeveniments mundials.

Mitjançant la marca de promoció internacional Catalan Arts i la xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París) es desplega tot el programa d’accions i serveis per connectar, assessorar i donar suport a les empreses creatives en la seva internacionalització. Amb aquest objectiu, la marca Catalan Arts reforça la presència d’empreses i creacions catalanes a fires i esdeveniments internacionals com les BIS de Nantes.

Catalan Arts ofereix també tot tipus de materials i recursos tant als professionals catalans que cerquen desenvolupar els seus projectes internacionalment com als professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques pels seus festivals o espais culturals.

Per a més informació, podeu contactar amb l’oficina de l’ICEC a París: ecolom@gencat.cat  (Eva Colom Valageas).

3  

Imatges

FOTO

FOTO 631

FOTO 2

FOTO 2 751

FOTO 3

FOTO 3 741

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia