Justícia, Drets i Memòria

Joan Manuel Torres, guanyador del primer Premi ADR i de Mediació

La consellera Capella entrega demà els Premis ADR i de Mediació

query_builder   20 gener 2020 12:30

event_note Nota de premsa

La consellera Capella entrega demà els Premis ADR i de Mediació

Els guardons distingeixen les millors iniciatives en matèria de mediació

Aquesta segona edició també reconeix la millor acció de comunicació en l’àmbit de resolució de conflictes

Joan Manuel Torres, guanyador del primer premi de la categoria A
Joan Manuel Torres, guanyador del primer premi de la categoria A

La consellera de Justícia, Ester Capella, entregarà demà dimarts, 21 de gener, els Premis ADR i de Mediació 2019, coincidint amb el Dia Europeu de la Mediació.

A l’acte, que tindrà lloc a les 17.30 h al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), també hi seran presents la directora del CEJFE, Núria Clèries, el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí, i la directora del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Rosa Creus.

Prèviament al lliurement, es presentarà el llibre “Manual para la gestión y resolución de conflictos”, de l’advocat, mediador i doctor en psicologia social, Josep Redorta.

4 categories, 7 guardonats

La tesi doctoral “Ciutat i conflicte. Escenaris per a la millora convivencial a l’àrea metropolitana de Barcelona”, de Joan Manuel Torres Bujalance, guanya el primer premi de la categoria A, dotat amb 6.000 euros. El treball descriu els diferents models de mediació comunitària que existeixen a ciutats com Santa Coloma de Gramenet o el Prat de Llobregat i analitza els factors que poden ajudar a millorar-hi la convivència.

En la mateixa categoria A, i amb un premi de 3.000 €, el jurat ha reconegut la recerca “La difusió de la justícia restaurativa a través del teatre. Trobades entre dissidents i víctimes d’ETA”, de la criminòloga badalonina Ester Vilà Valls. La investigació aprofundeix sobre l’obra de teatre La mirada del otro, basada en les trobades entre familiars de víctimes d’ETA i membres de la banda terrorista durant els anys 2011 i 2012.

Quant a la categoria B –que reconeix la millor pràctica en mediació impulsada per l’Administració local i entitats-, els guanyadors són els projectes “Transforma’t a Bon Pastor”, de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la cooperativa Espai Coneix; “La mediació reparadora: Accions reparadores amb joves de Mataró”, de l’Ajuntament de Mataró; i “Mediala-Metodologia en pro del diàleg a l’organització”, del Centre Mediació Barcelona. Tots ells rebran un diploma acreditatiu

Pel que fa a la categoria C –millor monografia, capítol de llibre o article doctrinal– el premiat ha estat el jutge Pascual Ortuño per la publicació Justícia sin Jueces.

Finalment, el guanyador de la categoria D –que premia la millor acció de comunicació– és per al Diari de Tarragona per la difusió d’un seguit d’articles que donen a conèixer diverses experiències en l’àmbit de la resolució de conflictes: “Un plan de mediación vela para fomentar la convivencia en los barrios de Cambrils” (11.9.2018), “Mediación en consumo” (de 21.1.2018), “Crecen un 65 % los casos que los juzgados derivan a la mediación” (20.1.2018) o “La Guàrdia Urbana de Reus exporta su modelo de mediación al ámbito internacional” (9.12.2017). Les categories C i D rebran també un diploma acreditatiu.

Èxit de la primera edició

En la primera edició dels Premis ADR, el jurat va reconèixer com a guanyadora de la categoria A la tesi doctoral “Cap a una escola justa: la incorporació de la justícia restaurativa a l’àmbit escolar”, de la mediadora Mònica Albertí. El treball analitzava experiències en mediació dutes a terme en escoles del Regne Unit per tal de disminuir l’absentisme i prevenir l’assetjament escolar.

En la mateixa categoria també es va reconèixer el treball fi de diploma de postgrau “La mediació ambiental en l’àmbit estatal”, de l’advocat tarragoní Ramón Nadal, que analitzava l’aplicació de la mediació en els conflictes mediambientals.

ACTE:

Entrega dels Premis ADR i de Mediació

DIA:

Dimarts 21 de gener de 2020

HORA:

17.30 h

LLOC:

 

Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE)

Carrer Ausiàs Marc, 40

08010 Barcelona



7  

Imatges

Joan Manuel Torres, guanyador del primer premi de la categoria A

Joan Manuel Torres, guanyador del primer premi de la categoria A 240

Ester Vilà Valls, guanyadora del segon premi de la categoria A

Ester Vilà Valls, guanyadora del segon premi de la categoria A 680

Equip de la cooperativa Espai Coneix, guanyadors, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona d'un dels guardons de la categoria B

Equip de la cooperativa Espai Coneix, guanyadors, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona d'un dels guardons de la categoria B 781

Carol i Montse, del Centre Mediació Barcelona, premiat amb un dels guardons de la categoria B

Carol i Montse, del Centre Mediació Barcelona, premiat amb un dels guardons de la categoria B 353

Pascual Ortuño, reconegut amb la categoria C per la seva publicació 'Justicia sin jueces'

Pascual Ortuño, reconegut amb la categoria C per la seva publicació 'Justicia sin jueces' 52

Equip de redacció del Diari de Tarragona, premiat amb la categoria D

Equip de redacció del Diari de Tarragona, premiat amb la categoria D 3398

Equip de l'Ajuntament de Mataró, reconegut amb un dels guardons de la categoria B

Equip de l'Ajuntament de Mataró, reconegut amb un dels guardons de la categoria B 69

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia