Cultura

Veu alta

El Departament de Cultura se suma de nou al Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta amb la col·laboració a través de les biblioteques públiques

query_builder   22 gener 2020 14:35

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura se suma de nou al Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta amb la col·laboració a través de les biblioteques públiques

Lectura en veu alta

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques col·laborarà de nou en el XVI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, que promouen el Grup Enciclopèdia i el Departament d’Educació.

Un total de deu biblioteques públiques han estat seleccionades per tal de ser els centres de referència dels més de 1.000 centres inscrits a la 16a edició d’aquest concurs. Durant el mes de febrer i març cadascuna d’aquestes biblioteques organitzarà tallers de lectura en veu alta dirigits al professorat dels centres inscrits, conductors/es de clubs de lectura, bibliotecaris/àries i també al públic en general (major de 16 anys).

A més dels tallers, els assistents disposaran de recursos de formació en format digital sobre els aspectes fonamentals de la lectura en veu alta. Aquests materials formatius consten de 21 píndoles de lectura que es poden consultar a la web del Certamen. http://www.lecturaenveualta.cat/eines/

Aquesta iniciativa vol fomentar el desenvolupament de competències lectores entre els alumnes del cicle de Primària i fins a 4rt d’ESO. Amb la participació de les biblioteques públiques incloses en aquest programa es facilita als professors participants un seguit d’eines de suport i al mateix temps la possibilitat de treballar la lectura en veu alta al públic en general de les biblioteques.

La bona acollida que va tenir la iniciativa de col·laboració del Departament de Cultura iniciada el 2019 ha fet que un bon nombre de biblioteques s’hagin interessat per participar en aquest programa de foment de la lectura.

L’objectiu principal és promoure la lectura, i en especial la lectura en veu alta, a pares, mares, docents, conductors de clubs de lectura, bibliotecaris i bibliotecàries com a principals promotors de la lectura aprofundint en els efectes beneficiosos de la lectura i en concret de la lectura en veu alta en infants, adolescents.

Els darrers anys es torna a redescobrir l’interès per la lectura en veu alta i cada cop més guanya presència en els espais públics, també a les biblioteques públiques. La lectura en veu alta esdevé una excel·lent eina per fomentar no només la comprensió lectora com també el gust per la lectura. Aquesta pràctica no només beneficia qui la fa sinó també a l’oïdor ja que és una manera de promoure l’escolta activa i lectures compartides.


Biblioteques on es realitzaran els tallers
:

Biblioteca Nou Barris (Barcelona): 11 de febrer a les 17:30 h

Biblioteca Vilanova del Camí: 25 de febrer a les 18 h

Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret (Sant Quintí de Mediona): 24 de febrer a les 17:30 h

Biblioteca Municipal de La Llagosta: 18 de febrer a les 18:30 h

Biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès: 27 de febrer a les 19 h

Biblioteca Pompeu Fabra (Mataró): 26 de febrer (hora pendent de confirmar)

Biblioteca de l’Arboç: 25 de març (hora pendent de confirmar)

Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer: 3 de març a les 20 h

Biblioteca de Roquetes: 20 de febrer a les 18 h

Biblioteca Joan Rigau i Sala (Vidreres): 30 de març a les 18:30 h


Més informació:
   

biblioteques@gencat.cat

Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta

http://www.lecturaenveualta.cat/

#lecturaenveualta

@llegirnveualta

 

1  

Fitxers adjunts

Cartell del Certamen

Cartell del Certamen
PDF | 4957