Polítiques Digitals

Consell Comarcal Alt Camp

El Govern invertirà a l'Alt Camp un milió d'euros pel desplegament de 26,6 quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat

query_builder   30 gener 2020 17:12

event_note Nota de premsa

El Govern invertirà a l'Alt Camp un milió d'euros pel desplegament de 26,6 quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat

Consell Comarcal Alt Camp

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha participat aquest matí en el Consell Comarcal de l’Alt Camp per explicar el projecte de desplegament de fibra òptica de la Generalitat per tal de fer arribar la xarxa a totes les comarques del país aquest 2020.

El conseller ha explicat que es tracta d’un “tram important que connectarà tots els municipis al seu pas i, per tant, permetrà tenir un 55% de la població de la comarca amb la possibilitat d’estar connectada”, i ha continuat afirmant que “això donarà noves oportunitats tant a la població de l’Alt Camp com als polígons industrials de la zona”.

En aquest sentit, Puigneró ha assegurat que des de fa anys que el Govern té el projecte de fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca: “ja portem 29 capitals de comarca connectades de 42”, i ha recordat que “l’any 2019 vam aprovar una partida important de diners per poder finalitzar aquest desplegament”.

Segons el responsable del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, “la feina de la Generalitat no s’atura aquí”, i ha esmentat el Compromís Nacional pel Desplegament de la Fibra Òptica, que passa per de fer arribar la banda ampla a la totalitat del país, “com un element de cohesió social i equilibri territorial”, ha reblat.

Amb una inversió de més d’un milió d’euros, el Govern desplegarà 26,6 quilòmetres de xarxa de fibra òptica a la comarca de l’Alt Camp. Aquest desplegament connectarà la capital, Valls, i els nuclis de població de Bon Sol i Picamoixons. El desplegament permetrà deixar un punt de connexió interurbana als municipis de Rodonyà, Vila-rodona, Montferri, Bràfim, Alió i la Riba.

El projecte també preveu fer arribar la fibra òptica als polígons industrials d’Entar (Alió) i de les Planes de la Serra (Vila-Rodona).

Connectar totes les capitals de comarca del país

El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitats, el 84% de la població de Catalunya.

Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. Un cop realitzats els treballs, el Govern garanteix l’arribada de la fibra òptica a les 13 capitals de comarca restants: Banyoles (Pla de l’Estany), El Pont de Suert (Alta Ribagorça), El Vendrell (Baix Penedès), Falset (Priorat), Gandesa (Terra Alta), Les Borges Blanques (les Garrigues), Moià (Moianès), Montblanc (Conca de Barberà), Puigcerdà (Baixa Cerdanya), Solsona (Solsonès), Sort (Pallars Sobirà), Valls (Alt Camp) i Vielha (Val d’Aran).

A més, el Govern preveu tenir connectats un total de 386 polígons industrials.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

Consell Comarcal Alt Camp

Consell Comarcal Alt Camp 96

Consell Comarcal Alt Camp

Consell Comarcal Alt Camp 92

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia