Direcció General de Comunicació

El Govern aprova una primera partida d'11 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Glòria

El Govern aprova una primera partida d'11 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria

query_builder   4 febrer 2020 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una primera partida d'11 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal Gloria

  • En concret aquesta quantitat es destinarà a donar resposta als danys agraris i pesquers del temporal
  • Actualment el Govern està avaluant tots els danys efectuats pel temporal Gloria i analitzant les actuacions que s’han de dur a terme per recuperar la normalitat i garantir la seguretat davant de possibles nous episodis

El Govern ha aprovat una primera partida d’11.000.000 d’euros provinents del fons de contingència per pal·liar els efectes del temporal Gloria que va afectar Catalunya fa unes setmanes. En concret aquesta quantitat es destinarà a donar resposta als danys agraris i pesquers del temporal i es concretarà a través de línies d’ajuts i préstecs tous.

D’acord amb el càlcul realitzat pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació les zones més afectades han estat el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i l’horta de la llera de la Tordera.

Al Delta de l’Ebre, el temporal va afectar 3.330 ha de cultiu d’arròs. També hi ha 35 muscleres malmeses de les badies del Fangar i els Alfacs (31 muscleres del Fangar i 4 dels Alfacs). La crescuda del Ter va inundar unes 12.000 ha de sòl agrícola a la zona del Baix Ter, sobretot de cereal i pomera. A la llera del riu Tordera hi ha 326 ha de conreu afectades a Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Els conreus més danyats són l’enciam, la patata, la civada i l’escarola.

El temporal també ha malmès 78 ha de sòl agrícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els principals cultius afectats són l’enciam, la col, la coliflor i la bleda. A més la pluja també ha fet malbé camins al conjunt del territori que dificulten l’accés a les zones de conreu.

Actualment el Govern està avaluant tots els danys efectuats pel temporal Gloria i analitzant les actuacions que s’han de dur a terme per recuperar la normalitat i garantir la seguretat davant de possibles nous episodis.