Territori

Imatge de l'acte

Isidre Gavín ressalta que l'aeroport d'Alguaire ha esdevingut plataforma de referència per a la indústria aeronàutica al sud d'Europa

query_builder   4 febrer 2020 19:55

event_note Nota de premsa

Isidre Gavín ressalta que l'aeroport d'Alguaire ha esdevingut plataforma de referència per a la indústria aeronàutica al sud d'Europa

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat anuncia la recent instal·lació d’un nou simulador de vol de l’empresa BAA Training, amb una inversió de 500.000 euros
  • La instal·lació va registrar l’any passat més de 58.000 passatgers i 30.000 operacions
Imatge de la conferència

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha posat avui de relleu l’evolució de l’aeroport d’Alguaire, “que ha passat de ser una expectativa a una realitat”, i ha esdevingut una plataforma  de referència en el sud d’Europa per a la indústria aeronàutica”. Gavín ha analitzat el paper de l’aeroport com a motor industrial en una intervenció durant la jornada celebrada a PIMEC Lleida Una oportunitat per a l'activitat industrial: l’aeroport d’Alguaire.

 

Dades com els 58.000 passatgers i les 30.000 operacions que l’aeroport va registrar l’any passat, així com la implantació d’activitats formatives i de manteniment de naus, avalen la progressió de la instal·lació. Les 30.000 operacions de l’any passat suposa que l’aeroport se situaria “en la posició 19ena, d’un total de 49 infraestructures, de la xarxa d’Aena, per sobre d’aeroports com els de Girona o Reus”, ha exposat Isidre Gavín.

 

Gavín ha explicat que l’empresa BAA Training ha basat a Alguaire fins a 20 aeronaus, així com un grup permanent d’uns 35 estudiants i una vintena d’instructors, a més del personal  d’administració i manteniment de la companyia. A més, ha instal·lat recentment un nou simulador de vol, amb una inversió de 500.000 euros, per a la formació i la instrucció de pilots.
Imatge del simulador de vol

Així mateix, en l’àmbit de la preservació i manteniment d’aeronaus, més d’una dotzena d’aeronaus fan aquesta activitat a Alguaire: l’empresa especialitzada Servitec, que actualment fa el manteniment d’un Boing 747, que va arribar diumenge passat, i de 5 avions de la companyia aèria Icelandair, alhora que el reciclatge de dues aeronaus més, un Jumbo Boeing 747  de la companyia Wamos Air  i un Airbus A330 de la companyia portuguesa TAP.

Per la seva part, la companyia Norwegian també té un servei de manteniment per les quatre aeronaus que té aparcades a la plataforma. El desenvolupament industrial de l’aeroport continuarà amb la construcció d’hangars per a les activitats de formació i preservació i manteniment, així com l’ampliació de la plataforma per a satisfer una demanda creixent.

2  

Imatges

Imatge acte

Imatge acte 104

Imatge del simulador de vol

Imatge del simulador de vol 136

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 156

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia