Centre Estudis Opinió

Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019

El CEO publica els resultats de l'Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019

query_builder   7 febrer 2020 10:52

event_note Nota de premsa

El CEO publica els resultats de l'Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019

Avui, divendres 7 de febrer, el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, ha fet públics els resultats de l’Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019

Les qüestions relacionades amb el gènere s’han convertit, en els darrers anys, en un dels principals objectius d’estudi de les ciències socials, així com en objecte de debat públic. No obstant això, la recerca mitjançant enquestes en aquest camp és encara força insuficient. En l’àmbit català, s’han realitzat pocs estudis que tractin aspectes relacionats amb el gènere, les creences, els valors i els costums de la nostra societat que s’assignen als dos sexes. Un d’ells fou una anterior enquesta realitzada pel CEO l’any 2009. Per superar aquesta mancança, el CEO ha volgut realitzar un segon estudi sobre gènere. Aquest segon estudi a banda de permetre veure l’evolució dels costums, rols, i creences de la societat catalana, inclou novetats per copsar l’opinió pública al voltant d’alguns debats recents.

Durant els deu anys entre la primera i la segona enquesta, han tingut lloc mobilitzacions feministes de caràcter global, així com debats públics sobre la igualtat de gènere i la identitat de gènere. Així doncs, tot i que hi ha una major conscienciació col·lectiva, també hi ha una contrareacció o, el que s’anomena, backlash. L’enquesta del CEO incorpora preguntes per indagar en aquestes noves realitats, alhora que permet la comparació amb l’anterior enquesta de fa deu anys per veure com la societat catalana ha modificat els seus costums, creences i valors al voltant del gènere.

Per a la seva realització de l’enquesta, s’han dut a terme 1.500 entrevistes personals domiciliàries assistides per ordinador (mètode CAPI) entre el 16 d’octubre i el 12 de novembre de 2019 a població major de 18 anys resident a Catalunya. El marge d’error per al conjunt de la mostra és de + 2,53.

Podeu trobar les taules estadístiques i la matriu de dades corresponent al web del CEO.

1  

Fitxers adjunts

Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019

Enquesta sobre qüestions de gènere. 2019
PDF | 1087

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia