Delegació del Govern davant la Unió Europea

Tots els membres del Comitè de les Regions

El nou mandat del Comitè de les Regions serà del 2020 al 2025 i com a novetat hi ha la creació del nou grup polític dels Verds

La delegada del Govern davant la UE participa en l'inici del nou mandat del Comitè de les Regions

El president de Macedònia Central, Apostolos Tzitzikostas, ha estat escollit president del Comitè de les Regions per als propers dos anys i mig

query_builder   12 febrer 2020 18:57

event_note Nota de premsa

El nou mandat del Comitè de les Regions serà del 2020 al 2025 i com a novetat hi ha la creació del nou grup polític dels Verds

La delegada del Govern davant la UE participa en l'inici del nou mandat del Comitè de les Regions

El president de Macedònia Central, Apostolos Tzitzikostas, ha estat escollit president del Comitè de les Regions per als propers dos anys i mig

La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, participa des d’ahir a la tarda a la primera sessió plenària del Comitè de les Regions per al mandat del 2020 al 2025.

Comitè de les Regions

El president de Macedònia Central, Apostolos Tzitzikostas, del grup polític dels populars europeus, ha estat escollit aquest matí president del Comitè de les Regions per als propers dos anys i mig en substitució del socialista belga, Karl-Heinz Lambertz. Vasco Cordeiro, president del govern de les Azores, i membre del grup polític del socialistes, ha estat nomenat vicepresident primer del Comitè.

El Govern de Catalunya agraeix la bona entesa que hi ha hagut amb el president Karl-Heinz Lambertz i es posa a disposició de la nova presidència del Comitè de les Regions per tirar endavant nous projectes que apropin Europa a les persones.

 

Les prioritats polítiques del president Tzitzikostas expressades en el seu discurs

  1. Assegurar que la Unió Europea està permanentment al servei de les seves persones i dels llocs on visquin.
  2. Respondre les transformacions profundes que impliquen les revolucions verda, digitals i demogràfiques per a les comunitats locals.
  3. Donar més força a les autoritats regionals i locals per tal que la Unió Europea respongui amb més eficiència a les necessitats de les persones.

Llegiu aquí el discurs complet del president Tzitzikostas.

 

Els Verds, nou grup polític al Comitè de les Regions

El president i el primer vicepresident conformen la direcció política del Comitè de les Regions juntament amb la mesa i la conferència de presidents en la que s’inclouen els presidents dels sis grups polítics presents en l’eurocambra. Com a novetat d’aquest mandat, el Partit Europeu dels Verds conformaran el nou grup polític dels Verds al Comitè de les Regions amb Bernd Voss i Satu Haapanen al capdavant de la formació. 

 

Catalunya al Comitè de les Regions

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell, representen Catalunya al Comitè de les Regions i són membres del grup polític d’European Alliance.

El Comitè s’organitza en comissions especialitzades que elaboren dictàmens sobre les propostes legislatives de la Unió Europea. Posteriorment, els membres es reuneixen al ple per votar i aprovar aquests dictàmens. Catalunya forma part de la Comissió de Ciutadania, Governabilitat i Afers Institucionals i Exteriors (CIVEX) i de la Comissió de Política Social, Educació, Treball, Recerca i Cultura (SEDEC).

Entre els projectes més destacats que Catalunya desenvolupa al Comitè de les Regions, és la postura del Comitè sobre el diàleg de la Unió Europea amb la ciutadania. El mes de desembre, la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell, ja va presentar el primer esborrany en el que reivindica que les regions i els ens locals tinguin un rol de lideratge en el diàleg permanent amb la Unió Europea. Es preveu que el dictamen sigui aprovat en la sessió plenària del Comitè de les Regions del mes de maig.

 

Sobre el Comitè de les Regions

El Comitè Europeu de les Regions, la seu del qual està a Brussel·les, és un organisme consultiu de la UE compost per 329 membres escollits a nivell local i regional i procedents dels 27 Estats membres de la UE. A través del Comitè, els representants poden donar a conèixer la seva opinió sobre la legislació de la UE que repercuteix directament a les regions i ciutats.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia