Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   18 febrer 2020 14:18

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Aprovada la modificació dels estatuts de la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya

El Consell Executiu ha aprovat la modificació dels estatuts de la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el text íntegre que n’ha resultat. L’objectiu d’aquest procediment és adequar el marc jurídic de la institució al seu funcionament ordinari actual, de manera que se’n simplifiqui la gestió.

Els nous estatuts implementen un nou sistema de deliberació i adopció d’acords en el patronat de l’entitat que permeten que la Generalitat tingui la meitat més u dels vots a l’hora de prendre decisions. Tanmateix, s’implementen majories reforçades de dos terços en aquells acords considerats transcendentals per a la Fundació, com per exemple la fusió o el canvi de l’objecte social, entre altres. A més, també s’hi introdueixen altres novetats, com l’adscripció a la Generalitat de Catalunya i, per tant, la inclusió en el règim pressupostari, comptable, econòmic-financer i de control d’aquesta administració.

D’aquesta manera, el Govern referma la seva aposta per la recerca com un dels principals eixos de la transició cap a un nou model energètic més net, democràtic i sostenible que viu Catalunya, i que ha de permetre fer front a la situació d’emergència climàtica. Les bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica identifiquen l’IREC com l’instrument de referència a l’hora de canalitzar i potenciar aquelles línies d’investigació que contribueixin a reduir el consum energètic i les emissions contaminants, a diversificar les fonts energètiques i a incrementar l’aprofitament de les energies renovables a Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia