Educació

Visita a l'Institut 5 Sénies

El nou edifici de l'Institut 5 Sénies de Mataró es construirà seguint les aportacions de la comunitat educativa

query_builder   21 febrer 2020 14:06

event_note Nota de premsa

El nou edifici de l'Institut 5 Sénies de Mataró es construirà seguint les aportacions de la comunitat educativa

  • El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí el centre de secundària, que ara es troba en ple procés participatiu per decidir com serà el nou institut i quines infraestructures ha de tenir 
  • Bargalló, que també ha visitat l’Escola Germanes Bertomeu, ha subratllat que, per al curs vinent, la capital del Maresme no perdrà cap grup de P3, tot i la baixada de la natalitat
Visita a l'Institut 5 Sénies

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest divendres al matí l’Institut Cinc Sénies de Mataró, que es va estrenar el curs 2017-2018 i que fa poc ha iniciat el procés participatiu per decidir com serà el seu nou i definitiu edifici. Bargalló, que també ha visitat l’Escola Germanes Bertomeu de la mateixa ciutat, ha qualificat Mataró com a exemple de “planificació educativa” i ha destacat que, el curs vinent, la ciutat no perdrà cap grup de P3, tot i la baixada de la natalitat.

L’Institut 5 Sénies, que es va posar en funcionament ara fa dos cursos, té actualment una matrícula de 278 alumnes d’ESO. Durant la visita al centre, el conseller Bargalló ha explicat que l’institut ja es troba en la fase inicial del procés de construcció de l’edifici definitiu. “Justament és una fase molt important: recollir aportacions i idees de l’Ajuntament i de la comunitat educativa, per decidir com volen que sigui l’institut i quines infraestructures ha de tenir”, ha ressaltat el conseller.

Entre les idees que el Departament està recollint, ha afegit Bargalló, hi ha la de com ha de ser el procés constructiu. “Un cop s’acabi aquest procés de recollida d’idees, sabrem en quin procés constructiu ens decantem i, per tant, sabrem el calendari”, ha explicat el conseller.

Visita a l'Escola Germanes Bertomeu

D’altra banda, el titular d’Educació ha elogiat “la relació excel·lent” entre l’Ajuntament de Mataró i el Departament d’Educació “a l’hora de planificar l’oferta educativa de la ciutat i de tractar l’equitat en el sistema educatiu”.

“És una de les ciutats de Catalunya que és exemple del que creiem que ha de ser la planificació educativa: un treball conjunt del Departament d’Educació i l’Ajuntament”, ha afirmat Bargalló. En aquest context, ha afegit, “es prendran les decisions en el futur que calguin, a partir de les necessitats d’escolarització i de l’anàlisi del mapa escolar de la ciutat. Però mai no seran decisions que prengui només el Departament d’Educació”, ha subratllat.

De cara al curs vinent, el 2020-2021, el conseller Bargalló ha destacat que Mataró mantindrà totes les línies de P3, tot i la baixada de la natalitat. “Per tant, si al final, tots els grups de P3 que posem a preinscripció s’omplen, encara que hi hagin menys alumnes, voldrà dir que hi haurà menys alumnes als centres”, ha explicat el conseller.

D’altra banda, el conseller d’Educació també ha visitat aquest matí l’Escola Germanes Bertomeu de Mataró i s’ha reunit amb l’equip directiu del centre. L’escola té una matrícula de 370 alumnes d’educació infantil i primària i una plantilla de 33 docents. El centre participa del programa d’innovació AraArt; del projecte d’escoles Orquestrals; de la Xarxa de competències bàsiques i del Pla català de l’esport. El curs passat, a més, va certificar en innovació educativa el treball que fa en Microespais a tots els cursos.

Durant la visita a l’escola, Bargalló ha aplaudit el seu projecte educatiu: “És un projecte d’un alt valor, innovador i modern, reconegut en el municipi i més enllà del municipi, ja que ara mateix és un pol d’atracció d’altres escoles que volen conèixer processos d’innovació d’aprenentatge”, ha assegurat.
 

21 de febrer de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia