Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa

El Servei Meteorològic de Catalunya ofereix un nou servei de predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web meteo.cat

query_builder   24 febrer 2020 13:36

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya ofereix un nou servei de predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web meteo.cat

A partir d'avui es pot consultar la predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web www.meteo.cat. Aquesta predicció no pretén fer un pronòstic diari del temps, sinó que intenta determinar si la situació meteorològica dels mesos vinents serà l’habitual per l’època o bé s’apartarà dels patrons normals.

D’una banda, es poden consultar els mapes d’anomalia de temperatura, que posen de manifest les àrees on es preveu que la temperatura sigui més baixa (tons blaus, valors negatius) o més alta (tons vermells, valors positius) respecte a l’habitual per l’època de l’any.

Mapa temp

D’altra banda, els mapes d’anomalia de precipitació permeten visualitzar on s’espera menys precipitació respecte a la mitjana (tons vermells, valors negatius) i on se n’espera més (tons blaus, valors positius).

Mapa PPT

Els mapes s’elaboren a partir del producte de la predicció estacional del C3S (Copernicus Climate Change Service) basant-se en les dades del sistema de predicció estacional per conjunts de l’ECMWF (Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mitjà Termini).

Aquesta predicció, que s’actualitzarà el dia 14 de cada mes, es troba disponible al següent enllaç: https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat


24 de febrer de 2020

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 229

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia