Justícia, Drets i Memòria

.

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Terrassa per evitar cues als jutjats

La iniciativa ja funciona en 10 municipis que presten servei a prop dos milions i mig de ciutadans

query_builder   4 març 2020 12:34

event_note Nota de premsa

Justícia posa en marxa la cita prèvia al Registre Civil de Terrassa per evitar cues als jutjats

La iniciativa ja funciona en 10 municipis que presten servei a prop dos milions i mig de ciutadans

.

Els ciutadans de Terrassa que necessitin anar al Registre Civil de Terrassa per a fer una inscripció de naixement, iniciar els tràmits per casar-se, una traducció de nom o una inversió de cognoms, entre un total de 20 gestions, ja no hauran de fer més cues i podran demanar cita prèvia.  El servei l’acaba de posar en funcionament el Departament de Justícia aquest febrer.

Es tracta d’un sistema telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Per demanar cita prèvia cal entrar a la Seu judicial electrònica de Catalunya i a l’apartat Que cal fer si....  s'hi troba l’opció per demanar la cita prèvia. També s'hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules seu judicial cita prèvia i la població de residencia.

L’horari d’atenció al públic per cita prèvia al Registre Civil de Terrassa és els matins, de dilluns a divendres,  de 9 a 14 hores. Per la tarda s’atén només presencialment els dilluns i els dimecres, de 16 a 18 hores com es feia fins ara, únicament per donar informació general, fer inscripcions de naixement i de matrimoni i lliurament de certificats.

Es podran beneficiar de la cita prèvia un total de 247.000 ciutadans de Terrassa i dels pobles que engloba el partit judicial com ara Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Més de 22.000 peticions de cita prèvia des del 2017 a Catalunya

El servei de cita prèvia es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida. Des de llavors ja funciona en 10 municipis que presten servei a prop dos milions i mig de ciutadans: l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Girona, Badalona, Sabadell, Reus i ara Terrassa. A partir del 20 de març s’implantarà a Tarragona.

En total des del 2017 la cita prèvia ha registrat més 22.000 peticions. Els serveis més sol·licitats tant per cita prèvia com presencialment als registres civils són les inscripcions de naixements, iniciar els tràmits per casar-se, peticions de duplicats del llibre de família, canvi de nom i traducció del nom.

Terrassa, pionera en inscriure els naixements en línia al Registre Civil

D’altra banda, l’octubre de 2015 Terrassa va ser la primer població catalana on es va instaurar  un altre servei telemàtic que permet inscriure els naixements al Registre Civil directament des de l’hospital públic de referència, en aquest cas, l’Hospital de Terrassa, i des de llavors no cal desplaçar-s’hi per inscriure-hi un nadó.  D’aquesta manera els pares poden passar més temps amb els seus fills i filles acabats de néixer, gràcies a aquest sistema que funciona de forma ràpida i immediata.

4  

Imatges

Registre Civil de Terrassa

Registre Civil de Terrassa 2416

Registre Civil de Terrassa 2

Registre Civil de Terrassa 2 2728

Registre Civil de Terrassa 3

Registre Civil de Terrassa 3 2720

Infografia Registre civil

Infografia Registre civil 1342

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia