Educació

Visita a l'Estany

El conseller d'Educació anuncia la construcció del nou edifici de l'Institut Escola de Castellterçol

query_builder   6 març 2020 15:04

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació anuncia la construcció del nou edifici de l'Institut Escola de Castellterçol

  • Josep Bargalló ha visitat avui diferents centres educatius de Moià, l’Estany i Castellterçol, tots ells al Moianès
Visita a l'escola de l'Estany

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui que, quan s’aprovi el nou pressupost de la Generalitat del 2020, el Departament d’Educació ampliarà el pla econòmic financer per tal que es pugui construir el nou edifici de l’Institut Escola de Castellterçol. Així ho ha avançat Bargalló en el marc d’una visita a diferents centres educatius de la comarca del Moianès, en concret de l’Estany, Moià i Castellterçol.

“Hem analitzat amb el Consell Comarcal i amb els ajuntaments l’oferta educativa de la comarca, que necessita de reflexió i de noves propostes”, ha explicat Bargalló al final de la visita. Segons ha afegit, una de les necessitats és l’edifici definitiu de l’Institut Escola de Castellterçol. “A partir de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2020, podrem incloure el nou edifici al programa economico-financer del Departament”, ha explicat.

Actualment, l’Institut Escola de Castellterçol té una matrícula de 323 alumnes -200 de l’escola i 123 de l’institut-. Entre les diferents iniciatives que despleguen, destaquen el Projecte optativa de ràdio, el Projecte de sostenibilitat, la cooperativa de 5è de primària i el projecte internacional E-Twinning.

Els alumnes de l'INS Moianès han entregat una olivera al conseller

Visita a centres educatius de tres municipis del Moianès

El conseller Josep Bargalló ha començat la visita d’avui a l’Estany. En primer lloc, ha arribat a l’Ajuntament, on l’ha rebut l’alcalde, Salvador Tresserra. Després, s’han traslladat a l’Escola l’Estany-ZER Moianès Llevant, i han recorregut les instal·lacions del centre, per acabar amb una breu trobada amb l’equip directiu. El centre té 35 alumnes matriculats entre P3 i sisè de primària i forma part de la ZER (zona escolar rural) conjuntament amb les escoles de Collsuspina i de Sant Quirze Safaja. L’escola duu a terme projectes innovadors compartits amb la resta de centres de la ZER.

Posteriorment, Bargalló s’ha desplaçat a Moià, a l’Ajuntament, i després de signar el llibre d’honor, ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Dionís Guiteras.

En acabar, la comitiva s’ha traslladat a l’Escola Josep Orriols i Roca, on ha fet un recorregut per les instal·lacions i s’ha reunit amb l’equip directiu. Una escola que té una matrícula de 403 alumnes d’infantil i primària i participa en iniciatives com Fruita a l’escola o la Marató energètica, per a minimitzar el consum i la despesa d’energia.  A continuació, ha anat a l’Institut Moianès, on ha visitat alguns dels espais del centre. L’institut té 431 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de formació professional d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència. Els alumnes d'ESO han entregat al conseller una olivera com a record.

Finalment, el titular d’Educació ha arribat a Castellterçol, on ha visitat les l’Institut Escola, conjuntament amb l’alcalde Isaac Burgos, i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu del centre.
 

6 de març de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia