Justícia, Drets i Memòria

.

Els metges forenses s'ofereixen voluntaris per fer tasques als hospitals

query_builder   23 març 2020 14:57

event_note Nota de premsa

Els metges forenses s'ofereixen voluntaris per fer tasques als hospitals

Els metges forenses de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC) s’han ofert voluntaris per fer tasques assistencials als hospitals durant l’estat d’alarma pel coronavirusEl Departament de Salut determinarà si cal que s’activin, les tasques que haurien de fer i on les farien.  

 Actius durant les mesures del coronavirus 

Els forenses de l’IMLCFC, mentrestant, continuen fent la seva feina durant les mesures per fer front a la pandèmia. Presten un servei judicial considerat essencial i, per tant, continuen amb l’aixecament de cadàvers, les autòpsies o els reconeixements d’urgència. En canvi, no participen en desnonaments i tampoc fan visites mèdiques per incapacitats laborals o psiquiàtriques.  

 Cada dia, una trentena de forenses estade guàrdia repartits per tots els partits judicials de Catalunya per prestar els serveis. La resta treballen des de casa, des d’on elaboren informes. L’IMLCFC disposa de 191 forenses.  

 Serveis essencials als jutjats 

 Els jutjats continuen prestant serveis essencials a la ciutadania durant l’estat d’alarma. Es tracta d’aquelles actuacions que, de no practicar-se, podrien causar un perjudici irreparableAixò inclou les guàrdies, les mesures i les ordres de protecció de menors i dones, el funcionament dels registres civils o les actuacions amb detinguts, a banda de la feina dels forenses. 
 
Queden fora dels serveis essencials els desnonaments, les subhastes judicials, la presentació i tramitació d’escrits de demanda i la celebració de vistes no urgents i ajornables. 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia