Justícia, Drets i Memòria

.

Bates, camises i pantalons per a metges i infermeres

Les presons fabricaran 32.000 uniformes per abastir els hospitals durant l'emergència

query_builder   26 març 2020 08:55

event_note Nota de premsa

Bates, camises i pantalons per a metges i infermeres

Les presons fabricaran 32.000 uniformes per abastir els hospitals durant l'emergència

  • És la roba que utilitzaran els professionals jubilats, els acabats de llicenciar i els estudiants d’últim any que s’estan incorporant al sistema sanitari
Bata per a l'ICS confeccionada al Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

Els tallers dels centres penitenciaris fabricaran 32.000 uniformes sanitaris per abastir els hospitals durant l’emergència del coronavirus. És un encàrrec especial de l’Institut Català de la Salut (ICS) per dotar de roba de treball els professionals de la sanitat jubilats, acabats de llicenciar i els estudiants d’últim any que s’estan incorporant al sistema sanitari per combatre el COVID19. La comanda inclou la fabricació de bates, camises, jaquetes i pantalons. La producció es porta a terme als tallers que hi ha als centres penitenciaris de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Ponent, a Lleida (Segrià). La fabricació començarà els pròxims dies. Les entregues a l’ICS s’aniran fent setmanalment.

A banda d’aquest encàrrec específic, les presons catalanes ja fabriquen des del 2008 els uniformes i la roba de l’ICS. Els interns produeixen anualment unes 430.000 unitats de diferents peces de roba d’hospital; entre les qual, bates, pantalons, mantes, tovalloles, llençols o camises de dormir.

Fabricació de mascaretes

En la mateixa línia, el taller del Centre Penitenciari de Joves , també a la Roca del Vallès, està fabricant des de la setmana passada mascaretes per proveir els hospitals catalans. Un total de 20 interns, en dos torns, treballen en la producció d’aquestes mascaretes i en serveixen unes 3.000 unitats diàriament.

Desinfecció de la roba

D’altra banda, el personal de les bugaderies de les presons està utilitzant productes de desinfecció més potents per rentar la roba dels interns. La freqüència de neteja de la roba també ha augmentat. La bugaderia de Brians 2 ha començat a rentar els uniformes del personal sanitari del Centre perquè els professionals no se’ls hagin d’emportar a casa seva.

CIRE

Els interns de les presons treballen sota la direcció del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que és l’empresa pública del Departament de Justícia que es dedica a formar i ocupar les persones privades de llibertat.

La seva missió és la reinserció sociolaboral, facilitant que els interns treballin dins de les presons amb activitats de confecció, bugaderia, impremta, cuina o fusteria. També els acompanya en la recerca de feina fora de les presons quan ja estan en règim de semillibertat, en la darrera etapa de la condemna.

4  

Imatges

Taller del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) on es fabriquen els uniformes per als hospitals

Taller del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) on es fabriquen els uniformes per als hospitals 350

Taller del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) on es fabriquen els uniformes per als hospitals

Taller del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) on es fabriquen els uniformes per als hospitals 210

Bata per a l'Institut Català de la Salut, fabricada als tallers del CIRE

Bata per a l'Institut Català de la Salut, fabricada als tallers del CIRE 57

Uniforme confeccionat al CIRE per als professionals sanitaris de l'ICS

Uniforme confeccionat al CIRE per als professionals sanitaris de l'ICS 105

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia