Justícia, Drets i Memòria

.

A través del web justicia.gencat.cat

Preguntes i respostes en línia sobre l'afectació del coronavirus als serveis judicials

Dubtes sobre jutjats, presons, justícia juvenil, atenció a la víctima, associacions i fundacions i afers religiosos

query_builder   1 abril 2020 09:48

event_note Nota de premsa

A través del web justicia.gencat.cat

Preguntes i respostes en línia sobre l'afectació del coronavirus als serveis judicials

Dubtes sobre jutjats, presons, justícia juvenil, atenció a la víctima, associacions i fundacions i afers religiosos

.
.

Puc anar a fer gestions als jutjats o al registre civil? Com sé si la meva citació a un judici s’ha suspès? Puc sortir de casa a interposar una denúncia? Puc celebrar la vetlla d’un familiar que ha mort? Vull fer un enviament a un familiar intern en un centre; ho puc fer? Som una associació; podem reunir-nos i adoptar acords? Aquestes i altres qüestions bàsiques sobre els serveis del Departament de Justícia en la situació actual d’alarma generada pel coronavirus estan disponibles en línia per resoldre els dubtes dels ciutadans.

Les preguntes i respostes es poden consultar a través del web del Departament de Justícia (justicia.gencat.cat) concretament a través d'aquest enllaç. D’aquesta manera, els ciutadans tenen accés a una informació de caràcter pràctic sense haver de sortir de casa, més útil que mai en la situació actual de confinament.

Informació pràctica sense sortir de casa

En format breu de pregunta i resposta molt concreta, els ciutadans poden cercar i trobar solucions sobre els diversos àmbits competència del Departament de Justícia, i que estan diferenciats en sis grans apartats: Administració de justícia, centres penitenciaris, centres educatius, atenció a la víctima, associacions i fundacions, i afers religiosos.

Dins l’apartat Administració de justícia, el ciutadà trobarà informació sobre el registre civil, jutjats de pau, actuacions judicials programades o serveis essencials dels jutjats. En l’àmbit de centres penitenciaris es recullen respostes a preguntes sobre la situació dels familiar interns, assistència mèdica, ingrés de diners per al peculi, enviament de paquets o règim de visites, entre d’altres. També, l’apartat de centres educatius recull preguntes bàsiques sobre els joves interns que estan en centres de justícia juvenil.

El bloc dedicat a l’atenció a la víctima dona resposta a neguits i consultes de les víctimes d’un delicte sobre on adreçar-se, on i com interposar una denúncia o informació sobre la situació de l’agressor. L’apartat dedicat a les associacions i fundacions dona resposta a qüestions com ara la presentació de comptes durant l’estat d’alarma, celebració de reunions i adopció d’acords.

La pestanya dedicada a afers religiosos recull informació sobre les mesures de prevenció preses en l’àmbit funerari i en els llocs de culte com ara l’assistència i la vetlla i enterrament d’un difunt.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia