Protecció Civil

ADJUNTEM INFOGRAFIA

Protecció Civil recull en un web les principals recomanacions per a la situació de confinament

query_builder   11 abril 2020 17:52

event_note Nota de premsa

ADJUNTEM INFOGRAFIA

Protecció Civil recull en un web les principals recomanacions per a la situació de confinament

La situació actual d’un confinament perllongat de tota la població, excepte els i les professionals del serveis essencials, té afectacions importants en la vida de les persones. Conviure tot el dia en espais reduïts, amb rutines alterades, sense poder realitzar una activitat física plena i amb limitacions en la socialització té efectes emocionals i pràctics en les persones. D’altra banda, dur a terme un confinament efectiu i el més estricte possible és la principal eina de la que disposem com a societat per a limitar la propagació de la COVID-19. Per això Protecció Civil de la Generalitat ha posat en marxa el web http://interior.gencat.cat/autocura amb recomanacions, consells i bones pràctiques per a dur a terme un bon confinament i alhora minimitzar els efectes negatius que pugui tenir sobre les persones i les seves famílies i relacions socials.


Les recomanacions s’agrupen en dos categories: Fem Xarxa i Autocura.

A l’apartat Fem Xarxa, i en base a infografies i escrits curts i didàctics, s’ofereixen pautes per a un confinament solidari amb els veïns i veïnes grans que viuen sols, i amb altres col·lectius vulnerables. És molt important en situacions com l'actual, mantenir i reforçar la xarxa comunitària de solidaritat i suport. Tant per a detectar necessitats, com per ajudar i donar suport els vulnerables en tasques que per a ells poden ser molt feixugues o suposar un gran esforç i per a altres persones no ho siguin gens, com passejar un animal de companyia o anar a fer la compra. Sense oblidar tampoc el valor del suport emocional o el saber que hi ha algú que es preocupa de nosaltres.

D’altra banda, l’apartat anomenat Autocura ofereix recomanacions pràctiques per tal que les persones adoptin rutines i dinàmiques saludables en els diferents aspectes del confinament, com ara el teletreball, l’accés a la informació o el contacte telemàtic amb el nostre entorn. 

Un confinament llarg pot ser molt menys feixuc si se segueixen aquestes pautes.

També s’inclouen consells específics de cura i d’autocura per als col·lectius més vulnerables durant el confinament a casa: menors d’edat, gent gran, discapacitats i les persones que cuiden altres persones.

La publicació d’aquest apartat web s’emmara en les accions que la Direcció General de Protecció Civil impulsa i coordina des de l’inici de les mesures de confinament per la COVID-19 per a ajudar a la població en general a fer efectiu un bon confinament i alhora tenir en compte les necessitats dels col·lectius més vulnerables. En el marc d’aquestes accions la Direcció General de Protecció Civil ha implantat mesures concretes d’adaptació com ara facilitar la sortida al carrer de persones que ho tenen prescrit per criteri mèdic, social o educatiu, com és el cas de persones amb diagnòstic de trastorn d’espectre autista o bé persones amb discapacitats.

A les xarxes socials de la Direcció General de Protecció Civil (Twitter @emergenciescat i Facebook facebook.com/emergenciescat) podeu trobar infografies i consells amb les etiquetes #femxarxa i #autocura.

1  

Imatges

Infografia Autocura

Infografia Autocura 366

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia