Direcció General de Comunicació

mosquit tigre

El Govern aprova una subvenció de 850.000 euros per al control de les plagues del mosquit tigre i la mosca negra

query_builder   21 abril 2020 16:24

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una subvenció de 850.000 euros per al control de les plagues del mosquit tigre i la mosca negra

  • La partida es destina al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per al finançament de les actuacions previstes durant el 2020 a les comarques afectades

El Govern ha autoritzat avui l’atorgament per part del Departament de Territori i Sostenibilitat d’una subvenció de 850.000 euros al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per al control i tractaments de les plagues del mosquit tigre i la mosca negra. El Consorci destinarà aquesta partida al finançament de les mesures previstes al Pla d’actuació per a la prevenció i control de les plagues de mosquits i mosca negra a les comarques afectades durant el 2020.

En els últims anys, l’impacte causat per les picades de mosquits — entre els quals hi ha el mosquit tigre — sobre la població humana en determinades àrees de Catalunya ha motivat la necessitat d’adoptar mesures de control contra aquestes plagues. Des de l’any 2000 (en el cas dels mosquits) i des de l’any 2007 (en el cas de la mosca negra), la Generalitat de Catalunya ha portat a terme actuacions de planificació, supervisió, control i realització de tractaments contra aquestes plagues, que han permès controlar la població d’aquestes espècies a les àrees territorials afectades, mantenir-les sota uns llindars de tolerància acceptables i, com a conseqüència d’això, reduir de forma significativa les molèsties per a la població.

Vista l’evolució en els darrers anys, tant dels mosquits com de la mosca negra, i els diversos factors hidrològics, geomorfològics i climàtics que influeixen en el seu desenvolupament, es preveu que sigui necessari seguir realitzant mesures de control d’aquestes plagues, per evitar una nova proliferació d’aquestes espècies, amb el consegüent impacte social, econòmic i sobre la salut pública.

El COPATE sorgeix de la fusió de cinc consorcis preexistents a les Terres de l’Ebre. El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià es va constituir el 1992 per  resoldre el problema del mosquit al Delta de l’Ebre i ha anat evolucionant fins a convertir-se en l’instrument tècnic des d’on s’han anat sustentant les actuacions en salubritat, control de la mosca negra, gestió dels residus i aigües residuals, eficiència energètica i la gestió de determinats aspectes de paisatge i de l’entorn natural d’aquestes comarques. Aquest consorci es va fusionar amb el Consorci per a la gestió del residus del Montsià, el Consorci de Residus del Baix Ebre (ReBé), el Consorci per a la gestió de la Serra de Cardó-Boix i el Consorci dels espais naturals del Montsià per donar lloc al COPATE.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia