Justícia, Drets i Memòria

.

El Govern aprova destinar 1,3 M€ per millorar la reinserció de persones amb problemes d'addiccions

Un 33 % de la població reclusa requereix tractament per drogodependències

query_builder   28 abril 2020 14:11

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 1,3 M€ per millorar la reinserció de persones amb problemes d'addiccions

Un 33 % de la població reclusa requereix tractament per drogodependències

El Govern destinarà 1.336.478 euros al tractament de persones amb conductes addictives que estan condemnades a penes de presó i a la reducció dels índexs de reincidència en els propers dos anys.

El Departament de Justícia destinarà aquesta partida a millorar l’atenció i la reinserció de persones amb problemàtica de consum de drogues i altres addiccions mitjançant programes d’intervenció a la comunitat. Concretament, amb recursos que permeten treballar la transició de la presó a la vida en llibertat d’aquestes persones: pisos d’inserció, comunitats terapèutiques i centres de dia. També se’n destinarà una part a la tasca que es fa als centres penitenciaris per la recuperació de persones amb problemes d’addiccions. Almenys un 33 % de la població reclusa requereix atenció especialitzada en matèria de drogodependències.

Aquests programes inclouen no només la problemàtica de l’addicció a les drogues, sinó també el tractament d’altres conductes addictives, com la ludopatia o el consum d’alcohol, moltes vegades associat a delictes com ara els relacionats amb la seguretat del trànsit.

Les diferents intervencions les desenvoluparan, de manera coordinada amb la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, entitats del tercer sector amb recursos especialitzats a les ciutats de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i també a diferents poblacions de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, i el Bages.

Enguany s’hi destinaran 336.234,80 euros al llarg del segon semestre, mentre que la partida prevista per al 2021 serà de 668.239,00 €, i de 332.004,20 € per al primer semestre del 2022.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia