Economia i Hisenda

Fotografia de l'ATC

Campanya de la renda 2019

L'ATC ajudarà la ciutadania a fer la declaració de l'IRPF durant el confinament

query_builder   5 maig 2020 16:13

event_note Nota de premsa

Campanya de la renda 2019

L'ATC ajudarà la ciutadania a fer la declaració de l'IRPF durant el confinament

  • L’Agència es posarà en contacte, mitjançant un servei d’atenció telefònica i gratuïta, amb les persones que necessitin rebre assistència personalitzada
  •  A partir d’avui, ja es pot començar a sol·licitar el servei a través del 901 22 33 44, que estarà operatiu fins al 29 de juny
Fotografia de l'ATC

Un any més, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) es posa a disposició de la ciutadania per ajudar tots els contribuents que ho sol·licitin a confeccionar la seva declaració de l’IRPF, corresponent a l’exercici 2019. Aquesta vegada, però, i a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, ho farà via telefònica. Així, podrà continuar acompanyant els contribuents amb el compliment de les seves obligacions tributàries, i respectarà, alhora, les normes de confinament decretades pel Govern per intentar aturar l’expansió del coronavirus entre la població.

Per fer-ho, l’Agència es posarà en contacte, mitjançant un servei d’atenció telefònica i gratuïta, amb les persones que necessitin rebre assistència personalitzada. A partir d’avui, 5 de maig, i fins al proper 29 de juny, es pot sol·licitar aquest servei a través del telèfon 901 22 33 44, gestionat per l’AEAT. Un equip de professionals de l’ATC trucarà les persones que ho hagin sol·licitat i els oferirà tot l’assessorament que necessitin.

16.903 persones ateses, un 12,3% més que l’any anterior

Durant la campanya de la renda 2018, les 32 oficines de l’ATC van atendre, amb personal i estructura propis, 16.903 contribuents, un 12,3% més que l’any anterior, en què les persones assistides van ser 15.052. D’altra banda, també es va ajudar 192 contribuents a fer la seva declaració de l’impost sobre el patrimoni. El 96% de tots els ciutadans atesos a les oficines de l’Agència Tributària de Catalunya, tant per l’IRPF com per patrimoni, van qualificar l’atenció rebuda d’“altament satisfactòria”.

Després de 23 anys consecutius de col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) en la campanya de la renda, enguany serà el tercer any que l’ATC ho fa amb personal propi de les 32 oficines ¾19 de pròpies i 13 de serveis tributaris, compartides amb entitats locals (diputacions, consells comarcals i ajuntaments)¾ que té desplegades arreu de la geografia catalana. L’assistència per fer la declaració de patrimoni s’intentarà dur a terme de manera presencial més endavant, sempre que l’evolució de l’emergència sanitària ho permeti.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 55

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia