Cultura

Llegirtepremi

Més de 1.400 joves ja participen al concurs de foment de la lectura de "Llegir té premi" que organitza el Departament de Cultura

query_builder   6 maig 2020 10:22

event_note Nota de premsa

Més de 1.400 joves ja participen al concurs de foment de la lectura de "Llegir té premi" que organitza el Departament de Cultura

  • Els lectors, d’entre 8 i 16 anys, han llegit fins ara, 4.771 llibres i articles i s’han format 85 equips/clubs de lectura
  • Es convocarà una nova edició d’estiu amb l’objectiu continuar fomentant la lectura entre els joves
Llegirtepremi

Un total de 1.460 joves ja estant participant al concurs de lectura “Llegir té Premi” organitzat durant aquest període de confinament pel Departament de Cultura. Aquest concurs té un calendari de participació que estarà obert fins al dia 21 de juny.

El concurs té dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. Els joves poden seleccionar les lectures entre més de 680 títols en català, castellà i anglès i de lectura fàcil. Els títols a llegir es poden obtenir mitjançant la biblioteca digital eBiblioCat o directament dins de la plataforma per cortesia de Legiland. 

Els lectors han llegit fins ara 4.771 llibres i articles i s’han format 85 equips/clubs de lectura. Un cop llegida l'obra seleccionada, els participants responen una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Els joves poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

En el moment de registrar-se com a participant, els lectors han d'indicar quina és la seva biblioteca pública de referència, d'aquesta manera la biblioteca pot fer un seguiment de l'evolució dels seus usuaris. Actualment, hi ha 263 biblioteques que tenen, com a mínim, 1 lector actiu.

Com es fa cada estiu, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura convocarà una nova edició del concurs “Llegir té premi” amb l’objectiu de continuar fomentant la lectura entre els joves durant aquest període.


Més informació:

https://llegirtepremi.cat/

https://biblioteques.gencat.cat/ca/el-servei-de-biblioteques/linies-dactivitat/promocio_lectura_cultura/concurs_premis/Llegirtepremi2019/

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia